Foto: Bildbyrån

Det är forwarden Albin Lundin som skrivit på ett permanent kontrakt för Almtuna. Klubben han varit utlånad till från Djurgården.

21-åriga Albin Lundin gjorde den senaste säsongen 19 SHL-matcher för Djurgården och 35 för Almtuna på lån i HockeyAllsvenskan. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Uppsalalaget.

Flertalet juniorlandskamper på meritlistan

Lundin, som gått genom juniorleden i Djurgården, har sedan tidigare meriter från U16- och U17-landslagen. Nu fortsätter alltså karriären i Almtuna. En klubb som verkligen ser fram emot att få över honom permanent.

“Albin startade den gångna säsongen formidabelt och avslutade den lika starkt. Albin har gjort ett starkt avtryck och är en viktig bidragande kraft i vår verksamhet och i vårt lag. Albin ger positiv energi, är ödmjuk och vill utvecklas samt förbättra sitt spel. En spelare vars profil och karaktär tycker vi om att jobba med och passar bra in i Almtuna IS”, skriver sportchef Tobias Pehrsson på klubbens hemsida.

”Vi ser Albin som en center. Med bra kvaliteér i båda spelriktningarna, vilket gör honom till en viktig del i vårt lagbygge. Vi har en plan för hur vi skall fortsätta utveckla Albins spel. Det känns oerhört kul att vi nu är överrens om alla delarna kring Albin och en fortsättning tillsammans”, avslutar Pehrsson pressmeddelandet.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer