Den SJUKA första perioden bäddade för VIK-segern

Ikväll tog Västerås emot Pantern i ABB Arena Nord. Men kvällens match bjöd på en ganska ovanlig matchbild. Hemmalaget ledde nämligen med 7-0 efter första perioden.

Det var en smått galen tillställning som publiken i ABB Arena Nord i Västerås bjöds på. Hemmalaget ledde nämligen med 7-0 (!) efter den första perioden. Kvällen var som en  önskedröm för Västerås, medan den var som en mardröm för Pantern.

Sinnes(sju)k första period

Västerås fick en drömstart på matchen. Redan efter 16 sekunder gjorde man ledningsmålet och sedan kom mål, efter mål, efter mål och när ”Hesa Fredrik” ljöd för periodpaus visade resultattavlan 7-0.

Målvaktsbyte efter tre minuter

Efter tre minuter, vid ställningen 3-0, bytte Pantern målvakt. Lars Volden fick lämna isen och ersattes av Jonathan Bjurö. Men målvaktsbytet var, milt sagt, inte till någon nytta för Malmöklubben.

Stoppade målfyrverkeriet i andra perioden

I den andra perioden lyckades Pantern stoppa Västerås målfyrverkeri och hemmalaget fick endast in en puck i mål. Samtidigt stod Pantern för två reduceringsmål. Resultattavlan visade 8-2 efter två perioder.

Tvåsiffrigt i målkolumnen

Det var nog många Västeråssupportrar som hoppades på att hemmalaget skulle komma upp i tvåsiffrigt i målkolumnen och visst gjorde man det. Med tre minuter kvar av matchen drog Alexander Lindelöf till med ett slagskott som, till stort jubel bland supportrarna, gick in i mål. Västerås tionde mål för kvällen var ett faktum och slutresultatet skrevs till 10-3.