Björklöven vände och vann bottenmötet

Ikväll spelades bottenmöte i Hockeyallsvenskan när Pantern tog emot Björklöven inför 449 åskådare i Malmö Isstadion. En match där Björklöven vände och vann.

Tabellelvan mot tabellnian. Så löd förutsättningarna inför kvällens match mellan Pantern och Björklöven.

Det märktes att matchen betydde mycket för båda lagen. Redan efter drygt en och en halv minut fick Panterns Valtentin Pilet och Björklövens Alexander Wiklund matchstraff efter ett slagsmål i Panterns zon.

Det var gästerna från Umeå som tog ledningen. Oskar Stål-Lyrenäs fick stå fri i slottet och sköt in ledningsmålet i Panternmålvakten Lars Voldens högra kryss. Men Pantern replikerade 65 sekunder senare när Filip Lennström stod ett fint backhand-avslut framför målburen.

Den andra perioden bjöd på ett par friläge åt båda hållen men målvakterna, Lars Volden och Mattias Pettersson lyckades freda sina målburar från pucken i en-mot-en-situationerna. Trots fint målvaktsspel fick vi se ett mål i mittenperioden. Efter drygt tolv minuters spel av andra perioden tog Pantern ledningen med 2-1. I powerplay passade Erik Nyström pucken till Oliver Larsen som sköt in pucken i mål från blålinjen.

Otursam Panternmålvakt

I den tredje perioden stod bortalagets målvakt, Mattias Pettersson, för en superräddning när Pantern kom två mot en och spelade en sidledspassning till fri Panternspelade. Desto mer olyckligt gick det för Panternmålvakten med tre minuter och 41 sekunder kvar av perioden. Lars Volden fick inte kontroll på pucken med klubban och pucken hamnade istället hos fristående Mattias Granlund som skjuter in kvitteringsmålet. Björklövens kvitteringsmål blev ordinarie matchtids sista och matchen gick till förlängning.

I pausen mellan tredje perioden hamnade Panterns lagkapten Nicklas Jadeland i ordväxling med huvuddomaren Patrick Bjälkander. Detta ledde till att Jadeland fick två plus tio minuters utvisning. Förutom det personliga straffet fick alltså Björklöven ett powerplay och 56 sekunder in i förlängningen sköt Kristoffer Söder in det avgörande målet.