Ännu en seger för formstarka Karlskoga

Tabellettan BIK Karlskoga tog ikväll sin femte raka seger i HockeyAllsvenskan mot tabelltvåan Mora. Det såg länge ut att bli en seger för hemmalaget Mora, men gästerna fick in en sen kvittering och avgjorde sedan matchen på straffar.

Hemmalaget tog ledningen i powerplay nio minuter in i den första perioden. Alex Aleardi satte ledningsmålet och gjorde sitt tionde mål för säsongen. Gästerna fick sedan in en kvittering genom forwardsstjärnan Carl Persson. Men med 37 sekunder kvar av perioden tog Mora återigen ledningen då Pierre Engvall satte 2-1.

Utökade ledningen i boxplay

Halvvägs in i den andra perioden fick Mora en utvisning. Trots att man var en man mindre på banan lyckades man utöka sin ledning till 3-1 genom Jacob Nilsson. Karlskoga skulle dock få in en reduceringspuck innan pausvila då Victor Ejdsell höll sig framme vid mål och nätade.

Tre poäng blev en poäng

Mora såg länge ut att vinna och ta alla tre poäng i matchen. Men med bara 32 kvar av matchen fick gästerna in en kvittering. Norsken Thomas Valkvae-Olsen  kvitterade då gästerna valde att plocka målvakten i slutet av matchen

. Det blev inga mål under förlängningen så matchen fick avgöras på straffar. Victor Ejdsell blev då matchhjälte för gästerna då han var den ända som satte sin straff.

Matchfakta: Mora IK – BIK Karlskoga 3-4 e.str (2-1,1-1,0-1,0-0,0-1)

1-0 (09:25) Alex Aleardi (Jacob Nilsson, Erik Flood) spel fem mot fyra

1-1 (16:14) Carl Persson (Victor Berglund Juliuz Persson)

2-1 (19:23) Pierre Engvall (Emil Aronsson, Mattias Bromé)

3-1 (31:49) Jacob Nilsson, spel fyra mot fem

3-2 (39:29) Victor Ejdsell (Alexandre Lavoie, Henrik Rommel)

3-3 (59:28) Thomas Valkvae-Olsen (Rasmus Bengtsson, Victor Berglund)

3-4  (GWS) Victor Ejdsell