Andra raka för AIK som närmar sig kvalplats

Ikväll tog AIK sin andra raka hemmaseger när Pantern från Malmö besegrades i en sömnig match på Hovet. AIK närmar sig en viktig kvalplats.

Det var ingen hockeyhöjdare på Hovet, men det var en ack så viktig seger för AIK som nu är på samma poäng som Almtuna på kvalplats, en plats som AIK jagar.

Otäck skada på AIK:s målvakt

I mitten av den sista perioden drabbades AIK:s målvakt Linus Lundin av en otäck skada. Om det var en skridsko, klubba eller pucken som träffade illa på halsen få vi rapportera om senare.

En stund efter skadan på Lundin kom ketchupeffekten när det gjordes tre mål inom loppen av en minut och sju sekunder. Matchen gick från 2–2 till 4–3 på den korta tiden. Vid 4–3 bytte AIK tillbaka till Lundin som fortsatte i målet matchen ut.

Kvalplats hägrar för AIK

Nu har AIK fått häng på den så viktiga åttondeplatsen som gör att man får spela om platserna till SHL, något som är klubbens mål för säsongen.

Pantern tappade på toppduon Mora och Karlskoga i jakten om den allsvenska finalen och direktkval till SHL.

AIK-Pantern 4–3 (2–0, 0–2, 2-1)
1–0 (08.34) Daniel Olsson-Trkulja (Christian Sandberg, Jacob Spångberg)
2–0 (14.49) Christian Sandberg (Simon Fernholm, Michael Lindqvist)
2–1 (22.06) Lukas Haudum (Marcus Sylvegård, Jesper Mångs)
2–2 (38.23) Axel Wemmenborn (Kim Johansson)
3–2 (53.09) Jesper Bratt (Nils Höglander, Fredrik Karlström)
3–3 (53.28) Sebastian Dyk (Dennis Svensson, Filip Windlert)
4–3 (54.16) Jens Hellgren (Emil Lundberg)