ANALYS: Leksand vinner igen – närmar sig toppen

Leksand tog en seger mot Västervik ikväll, nu närmar sig laget från Dalarna toppen i Hockeyallsvenskan.

Leksand studsade tillbaka efter uddamålsförlusten senast mot Oskarshamn. Man gjorde det ganska komfortabelt även om bortalaget gjorde match av det genom två mål i den sista perioden.

Boxplaymål tog Västervik in i matchen

Efter två perioder var hemmalaget i ledning med 3-1 och laget såg ut att gå mot en säker seger då man var det bättre laget så långt. I början av det tredje fick Västervik luft under vingarna när Oskar Carlsson reducerade knappa fem minuter in i perioden.

Leksand fick sedan chansen att återigen ta en tvåmålsledning i mitten av perioden. Då föll Matt Carey anfallszon och istället kvitterade Västervik genom Leksandsfostrade Kalle Östman på en kontring.

Stjärnspelare avgjorde

Dock skulle Västerviks glädje bli kortvarig då Anton Karlsson framspelad av Mattias Ritola gav hemmalaget ledningen inte ens en minut senare. När sedan Ritola själv gjorde mål i numerärt överläge med knappa tre minuter kvar så var matchen avgjord.

Leksand har efter den tröga starten i Hockeyallsvenskan lyft rejält och är nu bara tre poäng bakom serieledarna Timrå.