Almtuna tog tre viktiga poäng i jakten på fortsatt kvalspel

Almtuna tog tre välbehövliga poäng när Västervik gästade Metallåtervinning Arena. Den täta matchen levde ända in i slutet innan sista målet i tom bur kunde avgöra matchen och fastställa slutresultatet 3-1.

Det tog drygt tre minuter innan det första jublet för kvällen skulle höras efter att Almtunas Marcus Fornell hittat rätt för hemmalaget. En ledning man tog med sig de första tjugo minuterna.

William Quist såg sedan till att utöka ledningen till 2-0 tidigt i den andra perioden, och hemmalaget lyckades också trycka tillbaka gästernas anfallsförsök på ett bra sätt, och på så vis hade man en betryggande ledning inför den tredje perioden.

I den tredje perioden kom Västervik ut och tog tag i taktpinnen direkt, man visade att man inte hade gett upp. Efter 11 minuter in i perioden gjorde gästernas Pierre Gustavsson 2-1, vilket gjorde att Almtuna kände press. Trots flera försök i slutminuterna lyckades inte Västervik få in pucken bakom Almtunas målvakt Jonas Johansson. Istället kunde Almtuna avgöra matchen i tom bur genom forwarden Sebastian Hartmann och därmed tog man tre blyviktiga poäng i jakten på fortsatt kvalspel.

Almtuna – Västervik 3-1 (1-0,1-0,2-1)
1-0 (02.31) Marcus Fornell (Erik Flood, Linus Sandin)
2-0 (20.26) William Quist (Mathias Trettenes, Linus Sandin)
2-1 (51.58) Pierre Gustavsson (Petter Hansson, Joacim Hedblad)
3-1 (59.38) Sebastian Hartmann (Per Svensson)
Skott: 31-30
Utvisningar: Almtuna 4×2 Västervik 3×2
Domare: Christoffer Holm