Almtuna är tillbaka på vinnarspåret

Ett Almtuna utan Niklas Eriksson i båset ställdes mot Timrå under onsdagskvällen. Båda lagen kom från förlustsviter på fyra respektive tre matcher. Efter kvällens match stod det klart att Almtuna var laget som bröt sin förlustsvit medan Timrå åkte på sin fjärde raka utan poäng.

Inledningen på matchen var inte den bästa då lagen inte skapade mycket. Många skott togs långt utifrån och målvakterna hade inga problem att få stopp på puckarna. Tempot var ändå relativt högt och spelarna försökte göra det de kunde. Därför var Almtuna drygt sex minuter in i matchen nära att få in ledningsmålet, men Johan Mattsson i Timrå-kassen stod för en fenomenal räddning. I Almtunas andra powerplay för perioden kom 1-0 från målkungen Ludwig Blomstrand och hemmalaget gick till pausvila i ledning.

Direkt i andra perioden tog Timrå timeout efter att ha haft tankarna på annat håll. Almtuna pressade tillbaka bortalaget och tränaren sade några väl valda ord. Det hjälpte föga då Victor Rollin-Carlsson gjorde 2-0 bara två minuter senare. Timrå försökte ta sig tillbaka in i matchbilden efter målet men lyckades inte särskilt bra. Hemmalagets försvar var kompakt och höll rent. Men ju längre perioden led desto närmare kom Timrå, och inte helt oförtjänt reducerade man också.

Almtuna kontrollerade tredje perioden

Timrå fick lov att gå ut mycket mer offensivt i sista perioden för att ta ikapp underläget. Trots det skapade man absolut noll i offensiv zon, och efter att 14 minuter var spelade hade bortalaget endast skjutit ett enda skott på mål. Almtuna hade matchen under full kontroll och släppte inte till någonting. Med fjorton sekunder kvar kom också 3-1 i tom kasse och Almtuna tog en välbehövlig trepoängare.

Almtuna – Timrå 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
1-0 (16:03) Ludwig Blomstrand (Sebastian Selin, Victor Ekarv), spel fem mot fyra
2-0 (23:41) Victor Rollin-Carlsson (Sebastian Selin, Jacob Svensson)
2-1 (36:14) Elias Pettersson (Jens Lööke, Jonathan Dahlén)
3-1 (59:46) Linus Sandin (Mathias Trettenes), spel fem mot sex
Skott: 28-17 (8-5, 11-8, 9-4)
Tekningar: 32-29
Utvisningar: AIS: 0x2, TIK: 4×2
Domare: Johan Nordlöf
Linjemän: Rickard Nilsson, David Herrwaldsson