Foto: Bildbyrån

AIK fortsätter att värva. Efter att man gjort klart med två backar i helgen ansluter nu en poängstark forward från Division ett.

Efter att backarna Eric Norin och Filip Windlert skrivit på tvåårskontrakt så gör AIK nu klart med ytterligare en spelare inför säsongen 17/18. Det är forwarden Henrik Marklund som har skrivit på för “Gnaget”.

SHL-spel med Skellefteå

22-årige Marklund är född och hockeyfostrad i Skellefteå. Han producerade fina siffror som junior och gjorde åtta SHL-matcher för klubben säsongen 13/14. Sedan dess har det blivit spel i Division ett. Klubbarna han representerat på den nivån är Kriuna, Mörrum, Grästorp, Arboga och senast Asplöven.

– Henrik är en spännande spelare och vi tror han kan utvecklas ytterligare i en allsvensk miljö, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Poängstark spelare

Den senaste säsongen blev det 40 poäng på 45 matcher för Marklund i Asplövens tröja. Kontraktet med AIK är skrivet på ett år och sportchefen Anders Gozzi ser fram emot att se Marklund AIK.

– Det är en spelskicklig kille med ett bra spelsinne och en bra teknik. Han har spelat ett par år i division 1 och vi tror att han, som sagt, kan utvecklas ytterligare i en allsvensk miljö, säger Anders Gozzi.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic