AIK fortsätter vinna – trots ryktena om Melin

AIK har haft en hetsig tid på sistone då lagets tränare Roger Melin ska ha tvekat på att fortsätta vara lagets tränare. Trots det vann stockholmarna med 2–0 mot Björklöven ikväll och har med det tagit tre raka segrar.

AIK går som tåget för tillfället och klättrade ikväll om Oskarshamn i tabellen. Med det så befinner sig Gnaget nu på en slutspelsplats i HockeyAllsvenskan.

Kapten Sandberg visade vägen i powerplay

I matchens första period gick spelet fram och tillbaka. Båda lagen spelade mycket på snabba spelvändningar. Trots det tog det ett bra tag tills vi fick se ett mål. Gästerna tog ledningen då en omarkerad Christian Sandberg kunde sopa in 1–0 i numerärt överläge.

Skakig inledning av Björklöven

Björklöven inledde inte den andra perioden på samma sätt som man inleddes den första. Man var till stora delar tillbakatryckta av AIK som tilläts ha långa anfall. Björklövens tränare Joakim Fagervall valde då att ta en time–out. Efter det vaknade hemmalaget till och lyckades jobba till sig två powerplay. AIK fortsatte den andra perioden som den första och skapade flertalet chanser genom deras snabba spelvändningar. Trots det lyckades gästerna inte öka på sin ledning och perioden blev mållös.

Tillbakapressaft AIK lyckades rida ur stormen

Björklöven gick hårt efter en kvittering i matchens sista period. Björklövens Marcus Johansson skapade flera lägen för hemmalaget men varken han eller hans lagkamrater kunde få pucken i mål. AIK var så tillbakapressade i slutet av matchen så de tog en time–out. Trots Lövens press så var det AIK som fick göra 2–0. I tom bur lyckades Michael Lindqvist göra sitt 13:e mål för säsongen.

Melin fokuserar på nuet

AIK:s tränare Roger Melin tycket att man hade bra offervilja och jobbade hårt för att få med sig tre poäng hem efter kvällens match. AIK har nu tagit tre raka segrar och verkar ha hittat en bra form. Något som Melin tycker är kul.

– Det är ju skönt varje seger är en seger, säger Roger Melin till Hockeybladet.

Hur ser du på de ryktena som har varit om dig och AIK de senaste dagarna?

– Det vill jag inte kommentera idag, nu fokuserar jag på nuet, säger Roger Melin till Hockeybladet.

IF Björklöven – AIK
0–1 (18:01) Christian Sandberg (Daniel Olsson-Trkulja, Simon Fernholm) spel fem mot fyra
0–2(59:49) Michael Lindqvist, mål i tom bur