AIK spelade till sig en extra hemmamatch i kvalet

Det var ingen höjdare på Hovet, trots att AIK vann med hela 6–0. Solnalaget spelade till sig en extra hemmamatch i det stundande kvalet i sin resa mot SHL.

Det var ingen sprudlande inledning på matchen som genomgående kändes som en träningsmatch. AIK visade att de något att vinna i den här matchen, medan Oskarshamn avslutar säsongen ikväll.

AIK var starkare och det syntes verkligen att de ville mer under den första perioden som också slutade med klara 2–0 till hemmalaget.

Grinig andra period

Om den första perioden var snäll och snudd på mesig, var den andra perioden precis tvärt om. Det var som om Oskarshamnspelarna riktade sin frustration över att säsongen tar slut den här kvällen på AIK-spelarna. Det var tjuvnyp och fula tilltag mest hela tiden, något som också visade sig i antalet utvisningar. Oskarshamn hade spelare i utvisningsbåset i sammanlagt tolv minuter under den andra perioden. Trots 23 skott fick AIK endast in pucken en gång i Oskarshamns mål.

I den tredje perioden gick tempot ned igen och det såg åter ut att vara en träningsmatch. AIK hade också maximal utdelning på sina skott, på de fyra första skotten i tredje gjorde man tre mål

Extra hemmamatch

AIK gick i och med segern upp på femte plats i HockeyAllsvenskan och får däremed en extra hemmamatch och en extra poäng i jakten på SHL.

AIK-Oskarshamn 6–0 (2–0, 1–0, 3–0)
1–0 (03.02) Daniel Olsson-Trkulja (Jonathan Andersson, Christian Sandberg)
2–0 (11.58) Jonas Almtorp (Jesper Frödén, Stefan Johansson)
3–0 (25.55) Victor Ekarv (Jonathan Andersson, Gasper Kroselj)
4–0 (41.25) Victor Ekarv (Fredrik Karlström)
5–0 (44.14) Joakim Thelin (Jens Jakobs), spel fem mot fyra
6–0 (51.17) Fredrik Karlström (Christian Sandberg)
Skott: 43–23 (12–10, 23–2, 8–11)