Tre Kronor slog Vitryssland efter målkalas i tredje

Tre Kronor vann kvällens möte mot Vitryssland med 4–1. Samtliga mål kom i matchens sista period.

Den första perioden var ingen av de bättre av Tre Kronor. Vitryssland satte hård press i början, och Svenskarna hade svårt att få igång något spel. Tre Kronor fick några powerplay i den första perioden, men spelet i numerärt överläge var inget som hotade den Vitryske målvakten Kevin Lalande.

Gynges mål bortdömt

I den andra perioden trodde många att Richard Gynge hade spräck nollan. Men efter videogranskning kunde domarna komma fram till att Gynge hade sparkat in pucken och målet blev bortdömt.

Ketchupeffekt i tredje perioden

I den tredje perioden fick vi se hela fem mål. Johan Ryno gjorde först 1–0 till Sverige, innan Sergei Drozd kvitterade för Vitryssland. 12 minuter in i perioden gjorde Sverige två mål på loppet av elva sekunder. Först gjorde Philip Holm 2–1, seddan gjorde Skellefteåbacken Sebastian Aho 3–1. Richard Gynge fick till sist göra ett måö som inte blev bortdömt, och fastställde resultatet 4–1 för Tre Kronor.

Vitryssland – Sverige 1–4 (0–0,0–0,1–4)
0–1 (43:28) Johan Ryno (Linus Omark)
1–1 (49:04) Sergei Drozd (Alexander Kulakov)
1–2 (52:10) Philip Holm (Calle Rosén)
1–3 (52:21) Sebastian Aho (Petter Emanuelsson, Johan Ryno)
1–4 (55:05) Richard Gynge (Patrik Zachrisson, Henrik Tömmernes) spel fem mot fyra