Matchstraff och skada när Tre Kronor förlorade

För andra dagen i rad spelade Tre Kronor mot Lettland i Scaniarinken. En match som slutade mindre bra för det svenska laget.

Det tog bara 32 sekunder innan 1–0-målet kom. Johan Ryno kom fri, hakades och fick straff. En straff han satte själv, högt på målvaktens plocksida. Den första perioden hade Sverige ganska bra kontroll på och kunde göra 2–0. Då blev André Petersson målskytt. Han gjorde en fin ”toe-drag”-fint mot backen och satte sedan pucken bakom Letternas målvakt. Dock förbyttes glädjen mot mindre muntra minuter två minuter senare. Victor Ejdsell dribblade inåt i banan och tacklades fult. Ginas Meija fick 5+20 för checking to the head och Ejdsell lämnade isen blödande med en befarad hjärnskakning.

Lettisk dominans i andra

I period nummer två var det ombytta roller. Efter en hel del heta känslor och fysiskt spel reducerade gästerna i andra genom Miks Indrasis. Sedan var det Sveriges tur att drabbas av ett matchstraff när Mario Kempe fick 5+20 efter en konstig situation. Ett numerärt överläge Letterna utnyttjade. Både 2–2 och 2–3 kom under de fem minuterna. Bland annat så hann Indrasis bli tvåmålsskytt.

Ryno tvåmålsskytt

I tredje hade Tre Kronor ett litet övertag men kom inte till några jättefarligt chanser. Pucken hamnade framför Lettlands mål ett par gånger men utan att vara jättenära. Man skulle ändå kvittera. Med några få minuter kvar fick Johan Ryno in pucken och blev tvåmålsskytt. Detta efter fint samspel med Omark och Petersson återigen. Fler mål kom inte i tredje och förlängning väntade.

Mindre övertygade, Tre Kronor

Efter en mållös förlängning väntade straffar. Där drog gästerna det längsta strået. Sverige förlorar alltså med 3–4 efter straffar. Matchvinnare blev Miks Indrasis med sitt tredje mål för eftermiddagen.

Sverige – Lettland (2–0, 0–3, 1–0, 0–0
1–0 (00.32) Johan Ryno (Straff)
2–0 (10.09) André Petersson (Johan Ryno, Linus Omark)
2–1 (28.15) Miks Indrasis (Oskars Batna, Ronalds Kenins)
2–2 (33.15) Gunars Skvorcovs (Edgars Kulda)
2–3 (36.27) Miks Indrasis (Roberts Bukarts, Janis Jaks)
3–3 (56.17) Johan Ryno (Linus Omark, André Petersson)
3–4 (PS) Miks Indrasis