Foto: Bildbyrån

Det är nu mindre än en månad kvar till VM i Frankrike och Tyskland inleds. Idag presenterade Svenska Ishockeyförbundet fem tunga förstärkningar till Tre Kronor.

Varje år vid den här tiden så brukar de olika trupperna inför VM ta form. Varje år ställer man sig samma fråga. Vilka NHL-spelare förgyller VM i år. Tre Kronor verkar få ett stjärnklart lag. Idag kunde man presentera hela fem spelare från NHL som har tackat ja till spel i VM som inleds den 5:e maj i Köln.

En av NHL:s bästa backar

Den största stjärnan som har tackat ja är utan tvekan Tampas stjärnback Victor Hedman. Hedman kommer från sin bästa NHL-säsong i karriären och har producerat hela 72 poäng på 79 matcher i ett Tampa som verkligen inte har imponerat och missade slutspelet.

Från just Tampa får Hedman också med sig lagkamraten och backkollegan Alexander Edler.

De övriga tre spelarna är en trio från Carolina Hurricanes som även de missade slutspelet. Det handlar om tre forwards. Elias Lindholm, Victor Rask och Joakim Nordström. Den sistnämnda kommer därigenom göra sin debut i VM-sammanhang.

Fler spelare på väg in

Redan i måndags avslöjade förbundskaptenen Rikard Grönborg i Cmore att man har en sju-åtta spelare från NHL som har tackat ja till VM men att man väntar på godkännande från deras respektive klubbar.

De som än så länge har tackat nej till VM är bröderna Daniel och Henrik Sedin från Vancouver samt Detroitspelarna Gustav Nyqvist och Henrik Zetterberg.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer