Välkomna till NHL-Bloggen - Over there
Alexander Steen lyfter pokalen under uppvisningen av Stanley Cup-pokalen i Sundsvall. Foto: Bildbyrån

Världens bästa hockeyliga är äntligen igång och så även Hockeyladets nya blogg. Välkomna till NHL-bloggen – Over there.

Michael Hellberg heter jag och är en 45-årig hockeynörd från Västerås som längtar till oktober varje år och då inte på grund av. det svenska höstvädret utan just för att världens bästa hockey liga drar igång. Nu får jag dessutom chansen att blogga om NHL här på Hockeybladet. Favoritlaget är New Jersey Devils sedan slutet på 80-talet då Peter Sundström, Tommy Albelin och Anders “Masken” Carlsson spelade för Devils.

Tre underbara Stanley Cup’s har jag som supporter fått uppleva och en rad härliga hockeylirare har spelat för klubben som denna säsong faktiskt ser ut att ha fått ihop ett hyfsat lag och kanske kan utmana om bucklan igen. Jesper Bratt från AIK är en av lagets stjärnor och Jesper Boqvist från Brynäs IF har tagit plats i årets trupp tillsammans med nytillskotten Jack Hughes, PK Subban, Wayne Simmonds och Nikita Gusev så dessa kommer jag givetvis att följa lite närmare såsom övriga svenska stjärnor i NHL.

Serien är igång

De flesta lagen har hunnit spela cirka 2-3 matcher redan och det är omöjligt att se vilka lag som kommer vara ett topplag respektive harva i botten av ligan. Svenskarna har startat fantastisk bra och detta är vad vi kommer fokusera på i denna blogg.

Mika Zibanejad har startar bäst av alla och har på sina inledande matcher skrapat ihop 8 poäng (4+4) på 2 matcher och är därmed poängbäst i hela NHL. Senast sänkte han sin förra klubb Ottawa Senators med ett hattrick.

Så häng med oss under året i denna NHL-blogg, det kommer att bli åka av.

NHL-bloggen tippar:

Mästare: Tampa Bay Lightning.
Besvikelse: San Jose Sharks.
Poängkung: Connor McDavid, Edmonton Oilers.
Bästa svensk: Mika Zibanejad, New York Rangers.
Årets målkung: Alexander Ovechkin, Washington Capitals.
Årets back: Morgan Reilly, Toronto Maple Leafs.
Årets målvakt: Andrei Vasilevskiy, Tampa Bay Lightning.
Årets rookie: Jack Hughes, New Jersey Devils.
Årets snackis: Connor McDavid blir tradad.

Nu kör vi.

/Välkomna till NHL-Bloggen – Over there

Annonser

Kommentarer

Kommentarer