Foto: Bildbyrån

Svenskarna fortsätter att leverera i sina NHL klubbar och inatt gjordes det inte mindre än 5 mål av totalt 12 mål i de två matcher som gick under natten.

William Nylander svarade för ett drömmål och fick hemmapubliken att koka då han satte 2-1 i matchen för sitt Toronto Maple Leafs på assist från en annan svensk Andreas Johnsson. Mästarna från i fjol St. Lous Blues kunde dock vända på matchen och vinna med 3-2 efter mål av Alex Pietrangelo som förövrigt nådde en milstolpe i karriären med 400 poäng.

Oskar Sundqvist gjorde också 1-0 till Blues med ett mäktigt slagskott i den första perioden, detta var hans första för säsongen.

Viktor Olofsson fortsätter att imponera för sitt Buffalo Sabres.

I nattens match mellan Buffalo Sabres och Columbus Blue Jackets så blev det tre svenskmål. Oliver Björkstrand gjorde 1-0 till Columbus i slutet på den första perioden, hans första för säsongen.

Marcus Johansson med ny klubbadress i Buffalo gjorde också sitt första mål, ett klassiskt och vackert powerplay mål som betydde reducering i matchen.

Ett annat snyggt powerplay mål stod stekheta Victor Olofsson för, målet var hans tredje för säsongen och betydde kvittering till 3-3 för sitt Buffalo, assisterad av Rasmus Dahlin.
Matchen skulle dock avgöras på övertid av Columbus då Alexandre Texier gjorde mål redan efter två minuter.

Övriga svenskpoäng i matchen från Alexander Wennberg och Emil Bemström som hade varsin assistpoäng.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer