Viktiga poäng stod på spel när klättrande laget vann

Det blev en målrik förstaperiod i Nelson Garden Arena när Tingsryd och Mora skulle göra upp om tre poäng för att nå slutspelet i hockeyallsvenskan. Viktiga poäng stod på spel när det klättrande laget ikväll vann.

I kvällens möte mellan Tingsryd och Mora stod viktiga poäng på spel. Hemmalaget lyckades tillslut ta extrapoängen när de vann mot Mora efter övertid. Tingsryd har nu endast två poäng upp till Mora som just nu har den sista slutspelsplatsen. En viktig match där laget klarar av att spela stora delar i boxplay.

Målrik start

Mora började matchen intensivt och kunde snabbt göra 1-0 när Brendan Ranford tryckte dit pucken på Arvid Söderblom. Kort därefter tar Mora en utvisning och Tingsryds Ludvig Elvenes kan kvittera matchen. Känslorna stormar på isen i Nelson Garden Arena när Filip Lennström får matchstraff och Ludvig Claesson kan trycka in pucken för ledning 2-1. Men Mora ger sig inte och kan göra mål på Arvid Söderblom igen när man gör 2-2 i spel 4 mot 4 av Brant Harris. Trots att Mora spelade största delarna av första perioden i boxplay går de in i andra period med 2-2 på matchtavlan.

Mållösa perioder

Trots fyra powerplayspel, tre för Mora och ett för Tingsryd slutar den andra perioden mållös, lagen får inte ihop sina powerplayspel och målvakterna Isak Wallin och Arvid Söderblom kan stänga målen. Tredje perioden börjar men det skapas inte mycket ute på isen i Nelson Garden Arena, Mora får med sig ytterligare ett powerplay men får inte in pucken i mål. Med två minuter kvar av matchen blir Tingsryds Ludvig Claesson utvisad när Moras spelare Måns Carlsson får en smäll nere i sarghörnet, men perioden slutar mållös även denna. Matchen ska komma att avgöras i overtime.

Matchvinnare

Arvid Söderblom storspelade i mål denna onsdagskväll. Men i spel 4 mot 3 tar Mora en utvisning där Gustav Olhaver kan trycka dit 3-2 och därmed avgöra matchen. Två matchvinnare i Tingsryd och två poäng upp till slutspelsplats.