Björn Oldéen är programledare i "Hockeylabbet" Foto: Bildbyrån

C More satsar vidare. Ikväll börjar deras nya program “Wikegård vs” där Niklas Wikegård möter profiler i sex olika avsnitt. Nu kommer nästa satsning från kanalens sida.

Ikväll klockan 21:30 startar “Wikegård vs”. Ett halvtimme långt program där Niklas Wikegård intervjuar olika profiler inom svensk hockey. Ikväll är det legendaren och sjufaldige Norris Trophy-vinnaren Nicklas Lidström som är med i programmet. Sportkanalen är det som sänder programmet för den intresserade.

Nytt program med fokus på statistik

Nu kommer nästa program för den hockeyintresserade. “Hockeylabbet” är ett program som kommer att fokusera på avancerad statistik. Något som är fullt utvecklat i NHL men som inte riktigt nått alla här hemma i Sverige än. Ett intressant inslag där tidigare sportchefen i Djurgården Thomas Johansson blir en del i en triss. Övriga två kommer vara programledaren Björn Oldéen som vi ser i dom flesta hockeysändningarna från C More. Som hockeyanalytiker kommer Petter Carnbro att finnas med. Carnbro som gjorde ett namn för sig på Twitter under namnet @numerärtövertag genom att tweeta massvis intressanta fakta om underliggande statistik kring SHL.

Thomas Johansson nöjd över möjligheten

I en artikel på Expressen uttalar sig Thomas Johansson positivt till hans nya roll i programmet. Han har efter att han inte fick vara kvar i Djurgården haft semester. Men nu är det alltså dags att ge sig in i hetluften och ishockeyn igen.

– Det är otroligt kul att få grotta ner sig i den här lite mer avancerade statistiken. Hur ser siffrorna ut och hur förändras de, jag hoppas att vi ska kunna sprida lite kunskap kring det. Det är precis de här sakerna vi kommer följa som jag jobbade med i Djurgården som sportchef, att bygga ett spelsystem som med hjälp av siffrorna ska vara framgångsrik, säger Thomas Johansson.

Programmet kommer att få hjälp genom AI-teknikföretaget Sportlogiq som har samarbete med SHL. Man använder sig av deras analyssystem för att ta fram och belysa massvis av intressanta statistiska data från både SHL och NHL.

“Hockeylabbet” har premiär om en vecka. Onsdagen den 10e oktober klockan 22:00-22:30 och sänds även det på Sportkanalen.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer