Alla som spelar hockey känner till den där känslan som uppstår efter ett fantastiskt träningspass eller en match. Kroppen gör ont och man har kanske till och med problem med att gå. Trots att det är en euforisk känsla när kroppen visar att man tränat hårt, är det även kroppens sätt att säga till en att man behöver återhämtning. Återhämtning är allt, inte minst för hockeyspelare.

Men ibland återhämtar våra kroppar sig inte lika snabbt som vi önskar att de gjorde, särskilt inte om vi ska träna eller spela ännu en match nästa dag. Det är här återhämtningsstövlar kommer in i bilden.

Snabbare återhämtning, bättre livskvalitet

Som hockeyspelare följer du säkert redan alla de råd du blir ombedd att göra för att optimera återhämtningen. Det vill säga att sova i minst 8 timmar, dricka mycket vatten, äta tillräckligt mycket protein och framförallt: VILA! Men ibland räcker det bara inte, och vill man återhämta sig snabbare och få bättre resultat kan det kräva andra strategier. Det som många professionella atleter redan använder sig av för att påskynda processen är återhämtningsrobotar.

Det kanske låter avskräckande med en robot som optimerar återhämtningen. Men det är det inte. Det är framtidens sätt att ge atleter, allt från hockeyspelare till maratonlöpare, ett sätt att få total kontroll över sin återhämtning. Det säger sig själv att massage ger en snabbare återhämtning och ökad kvalitet av ens träning, så varför skulle inte en robot som masserar åt dig ge lika bra resultat som dyra, regelbundna massage hos din lokala massör?

Investera i en Recovery Boot för optimala resultat

Det problem som flest hockeyspelare står inför är överbelastning på deras ben. Detta eftersom de är mycket fysiskt aktiva i samband med idrotten. Detta går att lösa med återhämtning, regelbunden träning och massage. Men vill man få allt ut av sin kropp och sin träning kan man optimera återhämtningen med Recovery Boots för hockey.

Dessa återhämtningsstövlar ökar blodgenomströmningen i benen och fötterna så att musklerna får en effektiv lindring. På så sätt hjälper de till med att få väck alla avfallsprodukter från kroppen och ersätter dem med syre och näring. Men hur fungerar de egentligen? Enkelt: det räcker med att ta på sig stövlarna, välja vilken behandling man önskar och därefter låta ”massören” göra jobbet. Du kan därför med fördel använda den efter, eller innan, ett hårt träningspass när du har tid att ta det lugnt.

Fördelar med Recovery Boots

Slipp smärtan från träningsvärken

Återhämtningsstövlar har förmågan att påverka smärtan som upplevs från fysisk ansträngning, allt eftersom de masserar musklerna som blivit överbelastade. Med andra ord kommer du märka att du blir mindre öm när du använder Recovery Boots.

Minska stelheten och öka flexibiliteten

Ett resultat av träningsvärk är ofta en stelhet som minskar rörligheten. Denna stelhet, om den inte behandlas, kan påverka kvaliteten på träningen under resten av veckan. Har du mycket träning och matcher på schemat kan du inte låta detta påverka dina resultat. Med återhämtningsstövlar slipper du detta, eftersom de ökar flexibiliteten i benen.

Förbättra blodcirkulationen under återhämtningsperioden

Även om det inte finns mycket vetenskapliga bevis för att kompressionsutrustning ökar blodflödet under träningen, finns det bevis för att Recovery Boots förbättrar blodcirkulationen efter träningen under återhämtningsperioden.

Återvänd till träningen snabbare

Om du ännu inte blivit övertygad om att investera i en Recovery Boot kan vi nästintill lova dig att denna punkt gör det. Det är nämligen det faktum att återhämtningsstövlar kan hjälpa hockeyspelare att återvända till träningen betydligt snabbare. Detta då ömhet, kramper i musklerna och allmän trötthet är ett stort bakslag på träningen. Ibland hinner man inte återhämta sig med näringsrik mat, vatten och mycket vila. Behöver man komma tillbaka på rinken med det samma kan man därför med fördel använda Recovery Boots.

Kommentarer

Kommentarer