Foto: Bildbyrån

I början av april uppgav tidningen Iltalehti att det finska laget, TPS tappar svensksuccén Erik Thorell som tidigare huserat i massor av svenska klubbar. På intresselistan? Hela tio klubbar. 

Erik Thorell har gjort stor succé borta i Finland sedan han flyttade ifrån Sverige för en säsong sedan. Nu är han på väg bort från sin finska klubb TPS och det är hela tio klubbar som visat intresse för 25-åringen. Det bekräftar svenskens agent för Yle Åboland.
– Det har varit ett bra tryck med klubbar som har visat intresse. Det handlar om tre-fyra svenska lag, lika många finska och lika många KHL-lag, plus en klubb i Schweiz. Det behöver inte alltid handla om ett kontraktsförslag som skickas till mig, det kan också vara ett snabbt bud som kommer via SMS, säger agenten, Michael Rosell.

Imponerat stort i Finland

Thorell som under sin tid i Finland har bidragit med imponerande 44 poäng på 56 matcher och i och med den noteringen kom han tvåa i klubbens interna poängliga, bakom svenskbekantingen, Tomi Kallio.

Första säsongen utomlands

Den snabbskrinnande forwarden har tidigare spelat i svenska klubbar som Färjestad, Rögle, Karlskrona och BIK Karlskoga. Detta var hans första säsong med spel utomlands.

Kommentarer

Kommentarer