Foto: Bildbyrån

Det händer mycket när det gäller övergångar till och från SHL. Här har vi valt att samla några nyheter som notiser.

Hockeybladets notiser om Silly Season i SHL. Här listar vi några av de nyheter som kommit ut de senaste dagarna.

Brynäs

Nio spelare lämnar

Gävlelaget Brynäs meddelar på sin hemsida att nio spelare lämnar klubben efter den nyss avslutade säsongen. Fem spelare från herrlaget och fyra spelare från damlaget kommer att spela i nya klubbar nästa säsong.

Från herrarna är det Jonathan Pudas, som är klar för Skellefteå, bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm går till Frölunda samt Nick Johnson och Tomas Zaborsky där klubbar inte är klara än.

Från Brynäs damer är det Jessica Adolfsson, klar för Djurgården samt Sara Jakobsson, Emma Murén och Maja Wessling där är de nya klubbarna ännu okända.

En tränare ut och två förlänger

Thomas “Bulan” Berglund lämnar Brynäs och går till Luleå, mer om det nedan. Roger Melin är sedan flera veckor presenterad av Brynäs som ny huvudtränare och nu är hans coachstab komplett. Det blir nytt förtroende för de båda assisterande tränarna Jan Larsson och Tommy Sjödin, även fystränaren Magnus Ågren och målvaktstränaren Pecka Alcén blir kvar i klubben.

Frölunda

Casey Wellman lämnar

Snipern Casey Wellman lämnar semifinalisterna Frölunda och letar sig vidare till en ny klubb. Vilken står än så länge skrivet i stjärnorna. Totalt blev det 45 SHL-matcher och 33 poäng samt 14 matcher i slutspelet där det blev 16 poäng. Ryktet placerar Wellman i Sochi i KHL.

Färjestad

Talangen får A-lagskontrakt

Karlstadslaget Färjestad har skivit A-lagskontrakt med talangen Alexander Leandersson till nästa säsong.
– Jättekul! Men nu är det upp till mig att visa att jag ska ta en plats, säger han själv till klubbens hemsida.

I och med det är Färjestads backuppsättning spikad till kommande säsong och 19-åringen är sist in i truppen bland backarna.

Samtidigt flaggar Färjestad för att det kan vara slutspelat för Ole Kristian Tollefsen, som fortfarande lider av sviterna efter den senaste hjärnskakningen.

Linköping

Ungraren Vilmos Gallo lämnar

LHC gör sig av med den 20-årige ungraren Vilmos Gallo efter fyra säsonger i klubben, varav två i SHL-laget. Gallo vill ha mer istid och lämnar därför östgötarna för en hittills okänd klubb.

Luleå

“Bulan” vänder hem

Nu är årets kanske sämst bevarade hemlighet bekräftad. Det blir Thomas “Bulan” Berglund som tar över rollen som huvudtränare i Luleå till nästa säsong.

– Det känns jätteskönt att få komma hem till Norrbotten igen. Även om vi har haft det jättebra under tiden i Gävle så är det ändå speciellt att få återvända till den förening som jag representerat tidigare under så många år, både som spelare och som ledare, säger “Bulan” till klubbens hemsida.

Mora

Nygammalt till Mora

Mora har gjort klart med Kristian Jakobsson, en gammal bekant för klubbens fans. Jakobsson spelade i Mora för två säsonger sedan när han lånades ut från Modo. Nu lämnar han alltså Ö-vik och flyttar till Siljans strand och nykomlingarna Mora IK.

Dansk förlängning

Nykomlingarna Mora meddelar också att det förlängt med dansken Matias Lassen. Han värvades från Leksand till den nyss avslutade säsongen och följer nu klubben upp i SHL. Lassen har skrivit på ett kontrakt över ett år. Matias Lassen ska försvara de danska färgerna i Hockey-VM.

Kommentarer

Kommentarer