Foto: Bildbyrån
Scandic

Han kom från fem fina säsonger och spel i det finska landslaget men i SHL har det gått tyngre. Nu bryter parterna i förtid och floppen lämnar klubben.

Efter att ha spenderat hela sin seniorkarriär i samma klubb värvades Julius Junttila till Luleå inför förra säsongen. Där har det dock blivit långt ifrån succé och den finske landslagsmannen tvingas nu lämna klubben. Detta med ett år kvar på kontraktet.

Bryter med floppen

Det är Luleå som på sin hemsida meddelar att kontraktet bryts utan att gå in på andra kontraktsåret över säsongen 17/18. Detta innebär att den 25-årige, dubble finska mästaren, är fri att gå till en ny klubb. Detta efter en tung säsong som bara blev 37 matcher lång, med 11 gjorda poäng, efter ett benbrott. Trots allt fick han fem matcher i den finska landslagströjan under säsongen.

Junttila kom från över 300 matcher och mer än 150 poäng för Kärpät där han tidigare spenderat hela sin karriär som senior. Vart han hamnar nu är dock oklart.

”En center och en back ska in”

Samtidigt som Luleå tackar Julius för hans tid i klubben via sin hemsida gör man det även känt att nya spelare är på väg in.

“Luleå Hockey tackar Julius för tiden i vår förening och önskar honom lycka till i sin framtida karriär. I och med denna förändring har Luleå Hockey 14 forwards, 8 backar och 3 målvakter på SHL-kontrakt för kommande säsong. En center och en back skall rekryteras för att stärka truppen och beroende på hur det går för Christian Jaros i NHL kan ytterligare ett backförvärv bli aktuellt till hösten.”

LÄS MER: Är han Luleås nya stjärncenter?

Kommentarer

Kommentarer