Ovan målskytt avgjorde för Färjestad

Färjestad vann igen – och därmed har man tagit poäng i alla matcher den här säsongen. Det var den ovane målskytten Jens Westin som avgjorde matchen med sitt mål sent i den tredje perioden.

Det var Färjestad som tog ledningen både en och två gånger. I den andra perioden reducerade Niclas Bergfors och gav Stockholmslaget hopp. Innan perioden var slut hade man kvitterat till 2-2.

”Jag har väntat på det ett tag”

I den tredje perioden var det krampaktigt spel ute på isen, till slut kunde den ovane målskytten, Jens Westin, som inte gjort mål i SHL på sex år, avgöra i gästernas favör. Färjestad och Johan Ryno kunde fastställa slutresultatet till 2-4 i tom kasse.

– Grymt härligt! Jag har väntat på det ett tag, det var skönt att se den gå in. Jag var lite
osäker på om han (Michael Lindqvist) visste att jag var där, grym pass och sen var det bra screen framför mål, så det var bara att nypa dit den, sa matchhjälten till C More efter matchen.

Därmed tog Färjestad sin sjunde seger för säsongen och man toppar nu tabellen i SHL, fyra poäng före tvåan, HV71.