Straffar fick avgöra när Växjö och Brynäs drabbade samman

Under tisdagskvällen gick Växjö och Brynäs in i årets SHL-säsong. En jämn match mellan på förhand två tippade topplag. Matchen gick till ett straffavgörande där Växjö hämtade hem extrapoängen sedan Janne Pesonen avgjort.

Matcherna mellan Växjö och Brynäs brukar vara heta och händelserika. Så var det även under tisdagskvällen. Det var Växjö som inledde bäst och inledningen av den första perioden skapade man flera heta chanser för att ta ledningen inför de taggade hemmafansen i Vida Arena. Men istället var det Brynäs som gjorde 1-0 via Samuel Asklöfs klubba, när han styrde in en puck från Juuso Ikonen. Växjö skapade flera heta chanser för att kvittera, med drygt två minuter kvar av den första perioden hittade Arvid Lundberg nätet via ett skott från backplats. Men Brynäs ville mer och bara 30 sekunder senare hade man återigen tagit ledningen, efter att nyförvärvet Aaron Palushaj skickat in 2-1 pucken.

Nyförvärvens kväll

I den andra perioden var det hemmalaget som kom ut starkast. Man skulle också kvittera efter drygt tio minuters spel sedan Janne Pesonen kommit fri med målvakten och snyggt kunde lägga upp pucken i nättaket efter en fin passning från unge backen Linus Högberg. Ännu ett sent mål skulle komma, med lite mer än en minut kvar av mittenakten och med en man mer på isen kunde Växjö ta ledningen via en projektil av nyförvärvet Joel Persson (ny från Kristianstad i HockeyEttan).

Straffar fick avgöra

I den tredje perioden forcerade gästerna framåt för att få till en kvittering. Med mindre än tio minuter kvar av matchen kunde Lucas Carlsson relativt enkelt kvittera från backplats i powerplay, ett mål som Växjömålvakten Viktor Fasth får ta på sig. Liam Reddox var bara minuter senare nära att ge hemmalaget ledningen men en jätteräddning av David Rautio satte stopp. Det blev inte fler mål under ordinarie tid och matchen gick till förlängning, men inte heller där kunde något av laget dra det längsta strået. Matchen gick till straffar och till slut kunde Janne Pesonen avgöra matchen med en kylig straff.

Växjö HC – Brynäs IF 3-3 (1-2, 1-0, 0-1)
0-1 (06.01) Samuel Asklöf (Juuso Ikonen, Mikael Johansson)
1-1 (17.31) Arvid Lundberg (Linus Fröberg, Adam Brodecki)
1-2 (18.36) Aaron Palushaj (Kevin Clark, Ryan Gunderson)
2-2 (28.50) Janne Pesonen (Linus Högberg, Daniel Rahimi)
3-2 (38.21) Joel Persson (Elias Pettersson, Janne Pesonen)
3-3 (52.07) Lucas Carlsson (Lukas Kilström, Louie Caporusso)
Skott: 27-23