ANALYS: HV71 måste börja spela från första nedsläppet

Under kvällen spelades ett hett Smålandsderby mellan Växjö och gästande HV71. Ett bortalag som återigen spelade upp sig under matchens gång men som så många gånger förr räckte det inte till idag heller. HV71 måste börja spela deras spel från matchminut ett om man ska ha något på slutspelsplats att göra.

Växjö tog ikväll emot ett HV71 som för tillfället går lite halvknackigt. Det har varit problem med målgörande hos HV71 vilket lett till att man haft svårt att vinna matcher. En annan faktor är att man ofta spelat upp sig i matcher och kommit i gång lite för sent. Skulle man istället kunna applicera spelet de till exempel visar upp under kvällens sista period kan man hota om slutspelsplats. Problemet som råder nu är att man helt enkelt är för sega i starten och då har man inte mycket i slutspel att göra.

Pucken vill inte in

En rejäl formsvacka för HV71 där man gjort fyra mål på senaste fyra matcherna. Förlorat tre av fyra och vinsten kom på övertid, med 1-0.  Problemet är målskyttet som just nu knappt existerar om man tittar till resterande lag. Det är svårt att döma ett möte mot serieledande Växjö som just nu övertygar de flesta. Det som däremot går att trycka på är att det spelarhåll syns att man inte står upp genom 60 minuter. Man gör en väldigt bra sista period men man har fortfarande de två första perioderna som spelar in där man också tappar matchen genom att släppa in två mål.

Skulle HV71 få till sitt målskytte och visa att man kan vara med och fightas genom tre perioder så har vi istället ett lag att räkna med. Dock som fallet är just nu, när man spelar sin egna hockey i en av tre perioder och tappar för mycket i de övriga två så kommer det inte hålla.