Växjö vann seriefinalen på straffar

Seriefinalen var jämn och matchen fick lov att avgöras på straffar. Där avgjorde Emil Pettersson och ordnade två poäng till sitt Växjö.

Frölunda var laget som tog ledningen knappt femton minuter in i första då Casey Wellman höll sig framme. Strax därefter drog John Nyberg på sig en utvisning och gav Växjö chansen i powerplay. Hemmalaget tog den, och målskytt var Eric Martinsson med sitt blott andra mål för säsongen.

Frölunda tog tillbaka ledningen

Gästerna tog återigen tillbaka kommandot i andra perioden. Efter drygt nio minuter kom 12, och det var tidigare målskytten Casey Wellman som satte pucken i nätet igen. Det uppkom sedan ett läge att öka på för Frölunda innan pausvila, men laget lyckades inte förvalta sitt powerplay.

Växjö kvitterade tidigt och knep sedan bonuspoängen

Växjö öppnade rejält i tredje och kvitterade efter endast en minuts spel. Adam Brodecki stod för målet. Hemmalaget hade sedan två powerplay på raken men fick inte in ledningspucken. Inget mer hände sedan under ordinarie tid och matchen gick till förlängning och sedermera straffar. Där klev Emil Pettersson fram och fixade bonuspoängen åt sitt Växjö som därmed behåller serieledningen.

Växjö – Frölunda 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
0–1 (14:45) Casey Wellman (Sebastian Stålberg, Sean Bergenheim)
1–1 (18:03) Eric Martinsson (Pontus Netterberg, Adam Brodecki), spel fem mot fyra
1–2 (29:34) Casey Wellman (Henrik Tömmernes)
2–2 (41:11) Adam Brodecki (Emil Pettersson)
3–2 (65:00) Emil Pettersson, avgörande straff
Skott: 22–34
Skott utanför: 5–14
Tekningar: 24–35
Tacklingar: 10–9
Utvisningar: VLH: 6×2, FHC: 5×2