Växjö vände och vann efter stark tredjeperiod

Växjö såg länge ut att få åka hem utan poäng, men efter en stark insats i tredjeperioden vände man och vann till sist med 3–1.

Igår kväll vann Växjö med hela 5–0 mot Karlskrona. Ikväll blev det inte samma enkla seger för smålänningarna. Efter en mållös första period tog hemmalaget ledningen genom Emil Larsson tio minuter in i mittperioden. Han assisterades av Joel Kellman och Alexander Deilert. Karlskrona skapade efter det flera farliga lägen och 2–0 var då mer aktuellt än 1–1.

Två snabba mål från Växjö avgjorde matchen

I den tredje perioden gjorde Växjö först 1–1 genom Andrew Calof som slog in en retur efter att både Daniel Rahimi och Eric Martinsson försökt få hål på Karlskronas målvakt Johannes Jönsson. Bara minuten senare kom 2–1 för gästerna då Oliver Bohm gjorde mål från blålinjen. Skottet gick mellan benen på Jönsson som ej var skymd. Ett skott som Jönsson nog ville ha tillbaka. Karlskrona försökte sedan få in en kvittering. Trots time out och plockad målvakt fick hemmalaget inte in en kvittering. Istället kunde Växjö utöka ledningen till 3–1. Målet gjordes av Brendan Shinnimin som för övrigt gjorde sitt första mål i SHL. Växjö vann med 3–1 och vann med det bägge back to back-matcherna mot Karlskrona.

Fortsatt målsnålt för Karlskrona

Karlskrona har fortfarande problem med målskyttet och ikväll var inget undantag. 13 mål på nio matcher och man har med det gjort minst mål i hela SHL. Detta var Karlskronas andra raka förlust.