Växjö ökar avståndet till Linköping efter kvällens vinst

Första SHL-matchen på ett tag för båda lagen var länge ensidig. Växjö gjorde mos av Linköping i den första perioden och fortsatte sedan att köra på även i andra. Trots det tog sig Linköping in i matchen, men man kom inte närmare än 1-2. Växjö tog hem segern efter att ha gjort två mycket sena mål.

Det märktes att det har varit uppehåll i SHL. Inledningen av matchen var snabb och slarvig där många ville visa upp sig. Linköping fick bland annat ett straffslag efter drygt tre minuter som Ken Andre Olimb inte lyckades förvalta. Växjö tog över spelet efter den missen och gjorde välförtjänt också ledningsmålet efter åtta minuter. Med två och en halv minut kvar ökade bortalaget på till 0-2, och det var Emil Pettersson som fick göra sitt första mål för klubben.

Växjö gick ut i andra med hög frenesi och stärkta av en bra första period. Skillnaden var att Linköping försökte svara upp, men det hjälpte inte mycket. I det långa loppet var det bortalaget som tog över spelet rejält igen då Linköping inte orkade hänga med. Ett powerplay-läge gjorde inte mycket nytta för hemmalaget det heller, och det kändes som att viljan inte fanns där. Linköping tog sig sedan in i matchen mer och mer och fick också ett andra straffslag för kvällen. Broc Little sköt dock utanför, men i det nästkommande numerära överläget lyckades man reducera till 1-2 genom Niklas Persson. Det var därmed match igen.

Två sena mål avgjorde matchen

Slutperioden öppnades i Linköpings händer. Växjö drog på sig en utvisning efter bara två minuter men behöll greppet om matchen då underläget klarades av. Hemmalaget fick senare i perioden powerplay på nytt men pucken letade sig inte in då heller. Växjö lyckades försvara sig bra matchen ut och gjorde två sena mål som definitivt punkterade matchen.

Linköping – Växjö 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)
0-1 (08:16) Adam Brodecki (Dennis Everberg, Emil Pettersson)
0-2 (17:34) Emil Pettersson (Adam Brodecki, Dennis Everberg)
1-2 (37:28) Niklas Persson (Anssi Salmela, Broc Little), spel fyra mot fem
1-3 (58:57) Dennis Everberg, spel fem mot sex
1-4 (59:52) Erik Josefsson (Ville Leino, Arvid Lundberg), spel fem mot sex
Skott: 22-34 (6-14, 7-11, 9-9)
Skott utanför: 6-19