Växjö ny serieledare efter elfte raka segern

Växjö återtog under kvällen platsen som serieledare från Frölunda efter att ha besegrat Rögle på hemmaplan med 4-2. Men matchen blev tuffare än vad många trott.

Växjö jagade serieledning och elfte raka segern hemma i Vida Arena. Bottenlaget Rögle med nio raka förluster i bagaget stod för motståndet. Men matchen fick inte den start som många hade trott.

Det såg nästan ut som om Växjö hade underskattat Rögle som kom ut med betydligt högre fart och intensitet än hemmalaget. Helt rättvist var det även gästerna som tog ledningen dryga fem minuter in i den första perioden efter att Ludvig Rensfeldt med en snygg passning hittat Almen Bibic som avslutade högt för sitt första mål för säsongen. Rögle var det bättre laget genom nästan hela första perioden bortsett från de sista fem minuterna. Då började Växjö pressa på ordentligt och man skapade några riktigt bra chanser. Men Rögle och målvakten Anders Lindbäck kunde stå emot och gå till paus med ledning.

Men Växjö tog över mer och mer ju längre matchen gick. Åtta minuter in i den andra perioden kvitterade hemmalaget genom Ville Leino på en överspelad Röglemålvakt. Före detta hade Växjö fått ett mål bortdömt för spark.

Matchens tredje mål var också det snyggaste. Rögle är på väg ur försvarszonen när Växjös Emil Pettersson snor pucken från Rögles Filip Karlsson. Pettersson får fram pucken till Ville Leino som snyggt hittar tillbaka till Emil Pettersson som nu är helt fri med målvakten. Pettersson gör inga misstag utan sätter 2-1 till hemmalaget när fem minuter återstår av den andra perioden.

Avgjorde efter Röglebackens misstag

Fyra minuter in i den tredje perioden tappar Rögles back Almen Bibic pucken i egen zon till Växjös Olli Palola. Palola visar vilken skicklig målskytt han är och sätter pucken med ett snabbt skott till 3-1.

Rögle lyckades dock reducera med fem minuter kvar efter att Växjös Josh Hennessy blivit utvisad. I ett powerplay som verkligen varit svajigt den senaste tiden reducerade gästerna genom tysken Felix Schütz. Närmare än så kom man dock aldrig utan istället kunde Växjö döda matchen med två minuter kvar att spela genom Ville Leinos andra mål och fjärde poäng för kvällen.
”Det var en sådan match där allt går ens väg, kemi med kedjekamraterna och marginalerna med sig”, sa Leino till C More efter matchen.

Växjö – Rögle 4-2 (0-1,2-0,2-1)
0-1 (05:18) Almen Bibic (Ludvig Rensfeldt, Edwin Hedberg)
1-1 (28:50) Ville Leino (Robert Rosén, Olli Palola)
2-1 (35:00) Emil Pettersson (Ville Leino)
3-1 (44:29) Olli Palola (Ville Leino)
3-2 (54:53) Felix Schütz (Cade Fairchild, Jack Connolly)
4-2 (58:05) Ville Leino (Eric Martinsson, Olli Palola)
Skott: 32-29 (11-13, 13-10, 8-6)