Utklassning i Abbotts återkomst

Under tisdagen var det dags för den nye Rögletränaren Cameron Abbott att göra debut i båset, och det blev en succéstart direkt. Rögle utklassade Örebro hemma i Lindab Arena och vann med hela 6-1.

Det blev en smakstart för Cam Abbott i hans återkomst till Lindab Arena. Det var ett annorlunda Rögle, jämfört med i matchen mot Färjestad som kom ut på isen denna kväll. Tio minuter in i period ett, fixade junioren Melvin Karlsson 1-0, snyggt assisterad av Simon Ryfors, som inför matchen blev hemkallad från Oskarshamn. Men det var inte nog där, två minuter senare var det dags igen. Edwin Hedberg tog tillvara på en målvaktsretur och 2-0 var ett faktum. Innan perioden var slut stod det 3-0 på tavlan.

När Ludvig Rensfeldt åkte ut två minuter för tripping i början av den andra perioden fick Örebro chansen att replikera. Pucken gick i nät i det efterföljande powerplayet, men efter videogranskning dömdes målet bort. Men målet skulle komma för Närkelaget, efter tio minuter in i perioden fixade Daine Todd 1-3, assisterad av finske landslagsmannen Sakkari Manninen. Men Rögle gav sig inte den här kvällen, med sju minuter kvar av perioden gjorde Jesper Williamsson 4-1, när han på egen hand drev upp pucken och på backhand slängde in pucken mot mål. Pucken ändrade färdriktning på väg till målet och ställde Eero Kilpeläinen i Örebromålet. Innan perioden var slut ledde Rögle med 5-1. Sist på pucken var Bryan Lerg, och det var hans andra mål för kvällen.

Även den tredje perioden inleddes på bästa sätt för hemmalaget. Inför lyriska fans gjorde Cade Fairchild 6-1 på ett skott från blålinjen. Öre Det var hans tredje poäng för kvällen. I och med kvällens utklassning i Lindab Arena tog Rögle sin första seger på nio matcher och inkasserade tre viktiga poäng i bottenracet.

Rögle BK – Örebro HK 6-1 (3-0, 2-1,1-0)
1-0 (10:46) Melvin Karlsson (Simon Ryfors, Cade Fairchild)
2-0 (12:02) Edwin Hedberg (Samuel Jonsson, Juhamatti Aaltonen)
3-0 (14:17) Bryan Lerg (Taylor Matson)
3-1 (29.35) Daine Todd (Sakari Manninen, Victor Bartley)
4-1 (32:30) Jesper Williamsson (utan assist)
5-1 (37:35) Bryan Lerg (Cade Fairchild, Taylor Matson)
6-1 (42:51) Cade Fairchild (Mathias From, Ted Brithén)