Tre poäng till Malmö i första drabbningen

Det var första matchen på det nya året för båda lagen. Malmö skulle visa sig bli laget som tog hem tre poäng efter seger med 3-1.

Malmö inledde några snäpp bättre än gästande Leksand och tog rättvist ledningen efter sju minuter. Fredrik Händemark var mannen som gjorde mål på sin gamla klubb. 2-0 kom sedan genom Nils Andersson i ett 5 mot 3-spel. Leksand hade sedan ett ribbskott med bara någon sekund kvar av första perioden, men 2-0 stod sig.

Två tidiga mål

Mycket tidigt i andra ökade Malmö på till 3-0 genom Erik Forssell. Leksand replikerade direkt då Jesper Ollas tryckte in 3-1. Dalalaget hade senare powerplay i två gånger om, men man visade då varför PP-statistiken är SHL:s näst sämsta. Malmö kunde enkelt hålla undan och behålla kontrollen över matchen.

Leksand fick lov att gå in i tredje perioden i jakt på två mål. Tempot var högt och Malmö hade det stundtals jobbigt i egen zon, men inga farligheter skapades av Leksand. Efter ett tag kom hemmalaget in i spelet igen och kunde spela av matchen sista tio.

Malmö – Leksand 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
1-0 (06:51) Fredrik Händemark (Erik Andersson)
2-0 (14:32) Nils Andersson (Andreas Thuresson, André Benoit), spel fem mot tre
3-0 (20.35) Erik Forssell (Konstantin Komarek, Erik Andersson)
3-1 (21:09) Jesper Ollas (Patrik Norén, Oskar Lang)
Skott: 27-25 (13-8, 7-10, 7-7)
Skott utanför: 11-11
Tekningar: 19-27