Straffseger för HV71 på Hovet

Djurgårdaren Mikael Ahléns 200:e match i Djurgårdströjan slutade med förlust mot HV71 efter en fysisk drabbning på Hovet ikväll.

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra på Hovet ikväll. Båda lagen kom med tre raka segrar i bagaget varav en på straffar för Djurgården. Hemmalaget inledde med hög press och fick till ett par farligheter redan efter några sekunder. Med drygt fem minuter kvar att spela av den första perioden så kom 0-1 för HV71. Anton Bengtsson styrsen in en puck bakom Adam Reideborn. Ett mål som godkändes efter videogranskning. Det var länge oklart om målet godkänts då kommunikationen brustit mellan sekretariatet och domaren men målet bekräftades till sist och 0-1 var ett faktum. Innan paus hann Djurgården med att få ett friläge men den tidigare Djurgårds- och JVM-målvakten Linus Söderström avvärjde.

Fysisk andraperiod

HV71 inledde period två med spel i powerplay men Djurgården tog sedan kommandot och skapade en del chanser för att kvittera. Perioden fortsatte fysiskt och med en del känslor spelarna emellan. Fortsatt så turades lagen om att spela fem-mot-fyra. Bland annat så lyckas en av HV71’s spelare åka sig fri i boxplay men missar pucken. Till slut så skulle 0-2 komma. Med 45 sekunder kvar av perioden så sätter Martin Thörnberg pucken i nät assisterad av Chris Abbott och Ted Brithén.

Det svänger snabbt i hockey

I den tredje perioden så var det dags för hemmalaget Djurgården att steppa upp för att få med sig poäng från kvällens drabbning. Det var även hemmalaget som inledde perioden med att skapa chanser och sätta press på gästerna. Det kom en reducering också. Gustav Possler stänkte upp pucken i krysset, assisterad av Lukas Vejdemo och David Bernhard efter ungefär fyra minuters spel i tredje. Man slog inte av på takten där utan klev framåt direkt efter det målet. Linus Johansson satte 2-2 bara 42 sekunder efter reduceringen assisterad av Linus Hultström och Marcus Högström. HV71 tog timeout för att stoppa blödningen och Djurgårdens offensiv lugnades. Hemmalaget fick sedan ett jätteläge framför HV’s mål med fem minuter kvar men Söderström i mål lyckades hindra pucken från att gå in med en fin benparad. Ställningen var 2-2 efter ordinarie tid och förlängning väntade.

Extrapoängen till HV71

Klockan på Hovet ringde i förlängningen när pucken gick i stolpen men inget mål den gången. Adam Reideborn storspelade i förlängningen och räddade hemmalaget med flera fina räddningar. Matchen gick till straffar där Linus Söderström blev stor hjälte för HV71 efter tre straffräddningar. Enda målskytt i straffläggningen blev Martin Thörnberg för HV71 som får åka hem med extrapoängen.

Djurgårdens IF – HV71 (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, )
0-1 (15.10) Anton Bengtsson (Andreas Borgman, Erik Andersson)
0-2 (39.15) Martin Thörnberg (Chris Abbott, Ted Brithén)
1-2 (44.06) Gustav Poster (Lukas Vejdemo, David Bernhardt)
2-2 (44.48) Linus Johansson (Linus Hultström, Marcus Högström)
2-3 (GWS) Martin Thörnberg
Skott: (5-9, 5-6, 11-2, 1-3,
Utvisningar DIF: x2 HV71: x2