Sparta Prag slog Växjö i första semifinalen

Sparta Prag gjorde en bra första period och hade välförtjänt en tvåmålsledning efter 20 spelade minuter. Växjö lyckades reducerade i slutperioden, men sett till hela matchen var tjeckerna bättre och vann rättvist. Den första av två semifinaler i CHL gick därmed till tjeckiska Sparta Prag.

Det kändes som att Växjö inte var riktigt på tå i början. Sparta Prag kunde med enkelhet ta ledningen efter bara en dryg minut, men efter det kom svensklaget in i spelet. Varken den defensiva eller offensiva spetsen fanns dock inte där för Växjö, och Prag ökade på sin ledning till 0-2. Försvarsspelet var näst intill obefintligt hos hemmalaget då tjeckerna knappt stötte på motstånd.

Det hände inte mycket framåt för SHL-laget i matchens mellanakt heller. Inga skarpa målchanser skapades, och det märktes att såväl spelare som publik var frustrerade. Prag var laget med skärpa i offensiv zon och borde nog ha ökat på till 0-3. Det var fullt kaos i Växjös försvar, och då klev Viktor Andrén fram och gjorde några grymt svettiga räddningar.

Växjö gjorde ett mål men kom inte närmare

I tredje fortsatte Prag att ösa på och ge Växjö så lite utrymme som möjligt. Det tjeckiska laget spelade disciplinerat i egen zon och behöll kontrollen. Till slut kunde de inte stå emot då Josh Hennessy rundade målvakten och reducerade till 1-2. Närmare än så kom inte Växjö, utan Sparta Prag tog hem den första utav två semifinaler.

Växjö – Sparta Prag 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)
0-1 (01:16) Martin Gernat (Tomas Netik, Miroslav Forman)
0-2 (12:50) Andrej Kudrna (Lukas Cingel, Petr Kumstat)
1-2 (54:38) Josh Hennessy
Skott: 23-25
Utvisningar: VLH: 6×2, PRA: 2×2
Domare: Fonselius, Kaukokari