Sörensen avgjorde för LHC i straffläggningen

Under tisdagskvällen ställdes formstarka Djurgården mot Linköping som vanligtvis brukar ha det lätt när man möter Stockholmarna. Så var det inte denna kväll. Man ledde två gånger om, men Djurgården hämtade upp och matchen fick istället avgöras på straffar.

Det var gästerna Djurgården som inledde matchen bäst när man tog ledningen efter 18 spelade minuter, sist på pucken var nyförvärvet Linus Hultström. Det var också resultatet på tavlan efter en spelad period.

Det var Linköping som öppnade den andra perioden bäst. Kvitteringen kom genom Ken-Andre Olimb, snyggt assisterad av brodern Mathis Olimb. Hemmalaget skulle också ta ledningen genom amerikanaren Andrew Gordon, som därmed gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

I den tredje perioden forcerade gästerna för ett kvitteringsmål. Med tre minuter kvar av matchen kunde ynglingen Lukas Vejdemo sätta dit 2-2. Oavgjort efter tre perioder och matchen skulle istället avgöras i sudden death. Inte heller där kunde motståndarna komma överens om vem som skulle få med sig extrapoängen. I straffläggningen kunde hemmalaget via Nick Sörensen få med sig extrapoängen.

I och med segern mot Djurgården har man nu  12 vinster på de 14 senaste matcherna lagen emellan.