Släkten var värst – när Linköping nollade Örebro

Linköping gästade under lördagskvällen Örebro. Matchen blev en målfattig historia mellan två hårt jobbande lag – som avgjordes av hemmasonen Gabriel Carlsson.

Knappt sju minuter tog det i matchupptakten innan formstarka Linköping prickat in 1-0 inför hemmapubliken i Bern Arena. Målet gjordes av Örebrosonen Gabriel Carlsson, som pangade iväg ett slagskott mot Julius Hudacek från offensiva blå.

– Jag har lite familj och vänner på läktaren, då är det kul att göra mål, säger målskytten Gabriel Carlsson till CMore i periodpausen.

Örebro får luft under vingarna

I den andra perioden är det två lag som kämpar hårt med att ligga rätt i banan och vinna lösa puckar. Inget av lagen skapar några supermålchanser, de målchanser som kommer till sker oftast via goda individuella prestationer. I mitten av perioden tog Linköping över matchbilden och 2-0 kändes inte långt borta stundtals. Men med fem minuter kvar får dock till slut Örebro in pucken, men målet döms bort korrekt för spelare i målgården. Det bortdömda målet från Joel Mustonen gav Örebro ny luft under vingarna, som avslutade starkt efter en period som var Linköpings sett över tjugo minuter.

– Vi måste bara få in puckarna framför mål, det är en klassiker, men det är det som krävs just nu av oss, analyserar Joel Mustonen till CMore i den andra periodpausen.

I slutakten har Örebro det största initiativet och har pucken mestadels i jakten på en kvittering. Linköping tar inga större risker och hela laget kommer hem djupt och hjälper till i försvaret för att behålla ledningen. Med dryga två minuter kvar utnyttjar tränare Niklas Sundblad sin timeout i ett sista försök att utjämna tillställningen. Men Dan Tangnes och hans Linköping lyckas hålla undan ett starkt jobbande hemmalag till femte raka segern.

Örebro HK – Linköping HC 0 – 1 (0-1, 0-0, 0-0)
1-0 (07.12) Gabriel Carlsson (Henrik Törnqvist, Niklas Fogström)
Skott: 24 – 29 (7-9, 8-14, 9-6)
Skott utanför: 12 – 13
Tekningar: 23 – 36
Tacklingar: 7 – 5
Utvisningar ÖHK: 0 LHC: 0
Domare: Marcus Linde, Patrik Sjöberg