Skellefteå vann tät match efter övertid

Skellefteå vann ikväll mot HV71 i ett kokande Skellefteå Kraft Arena. Matchen gick åt båda hållen och båda hade chansen att vinna.

Den första perioden var mållös och inte en enda utvisningen delades ut. Trots det var perioden långt ifrån händelselös. Redan i matchens första minut delade båda lagen ut ett par rejäla tacklingar. HV71 fick matchens första farliga målchans då Mattias Tedenby blev fri med Skellefteå-målvaken Joni Ortio. Ortio vann dock den kampen. Efter det var det hemmalaget som fick en farlig målchans. Jesper Olofsson var ytterst nära att ge Skellefteå ledningen, men Linus Söderström i HV-kassen var med på noterna och räddade ett bra vinkelskott med stöthandsken. Nästa spelare att försöka göra mål var Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson. Ericsson blev fri i slottet men lyckades inte överlista Söderström. Efter de två chanserna för hemmalaget tog man över spelet mer och mer. HV71 fick dock en del snabba omställningar och Ortio var inte precis rastlös i den fösta perioden.

Matchens andra period gick i liknande spår som den första. Inga mål men måla farliga lägen åt båda hållen. HV71 började perioden med bra press och man drev hårt på kassen. Skellefteå fick lite senare in i perioden en puck som dansade på mållinjen bakom Söderström. Det var Jesper Olofsson som fick iväg det skottet på mål och Pontus Petterström var ytterst nära att slå in returen. Gästerna fick sedan två chanser i powerplay. Men en blandning av bra boxplayspel av hemmalaget och ett slarvigt passningsspel i gästernas powerplay. Efter att ha spelat två boxplay kunde Skellefteå lyfta spelet och man var nära att ta ledningen då Andreas Wringerli styrde ett skott i stolpen i slutet av period två.

Period tre började med att HV71:s Adam Almquist fick ett skott stolpe-ut. Skellefteå fick sedan en gratis-chans då Pontus Petterström bröt en felpass och fick iväg ett skott som Söderström med nöd och näppe kunde ta. Lagen fick sedan spela 4 mot 4 då Joakim Lindström och Kevin Stenlund satt utvisade. detta gjorde att spelet blev mer öppet och lagen bytte chanser med varandra.

Matchen gick till övertid då Adam Pettersson blev matchhjälte för Skellefteå. Pettersson som blev assisterad av Emil Djuse och Joakim Lindström, hittade en liten lucka över Söderströms ena Axel och satte pucken i nättaket.

Skellefteå vinner matchen med 1-0 efter förlängning och studstar tillbaka efter deras 4-2 förlust mot Djurgården i tisdags.

Matchfakta: Skellefteå – HV71 1-0 e.fl.