Skellefteå vann sjätte raka

Skellefteå tog en säker seger hemma i Skellefteå Kraft Arena mot Brynäs som får lämna Norrland med en femte raka förlust.

I en skottmässigt jämn första period kunde hemmalaget lämna till periodvila med en 1-0 ledning efter att Henrik Hetta hittat nätmaskorna bakom David Rautio som för kvällen vaktade Brynäs mål.

Andra perioden gick Skellefteå ifrån till en 2-0 ledningen i mitten av perioden när Bud Holloway kunde slå in pucken i ett relativt öppet mål.

I sista perioden kunde inte Brynäs stå emot helt. Backen Sebastian Aho kunde göra sitt nionde mål för säsongen efter att Bud Holloway och Pär Lindholm assisterat norrlänningen.
Matchens slutresultat blev tillslut 3-0 och Joni Ortio höll tätt matchen igenom. Segern innebar samtidigt att Skellefteå har sex raka segrar och Brynäs fem raka försluter.

1-0 (07:10) Henrik Hetta (Marcus Pettersson, Andrew Calof)
2-0 (32:42) Bud Holloway (Pär Lindholm, Emil Djuse)
3-0 (50:56) Sebastian Aho (Bud Holloway, Pär Lindholm), spel fem mot fyra
Skott: 23-24