Skellefteå vände, vann och klättrade i tabellen

Kvällens match i Skellefteå Kraft arena var en dundersuccé. Vi bjöds på underhållande hockey, räddningar av världsklass och ett gäng vackra mål.

Toppmöte stod på kvällens meny i Skellefteå Kraft arena, och vilken match vi bjöds på.

Den första perioden tillhörde bortalaget som stundtals spelade ut Skellefteå. Målskyttet öppnades tidigt och redan efter 02.25 kunde HV-71 ta ledningen genom Oscar Sundh. Gästerna fortsatte bombardemanget mot Joni Ortio och lyckades även utöka ledningen med knappa två minuter kvar av perioden. Lagen gick till pausvila med en komfortabel 0-2 ledning för Jönköpingsgänget.

I den andra perioden kom Skellefteå ut med en helt annan energi i hopp om att hitta en reducering. Och reduceringen kom. Efter halva perioden kunde Johan Alm prickskjuta sitt första mål för säsongen, ett välbehövligt mål för hemmalaget som fortsatte att ånga på perioden ut. 1-2 på resultattavlan efter två spelade perioder.

Skellefteå rivstartade den andra perioden med ett mål redan efter 27 sekunder. Det var Pär Lindholm som tog tillvara på en retur från bortalagets målvakt Fredrik Petterson-Wentzel. Hemmalaget slutade inte där. Knappa fem minuter senare ser Adam Pettersson till att fullborda vändningen i numerärt överläge. Trots tre numerära överlägen för bortalaget under matchens sista sju minuter lyckades Skellefteå hålla undan och ta tre viktiga poäng i toppstriden.

I och med kvällens vinst klättrar Skellefteå förbi HV71 upp på en tredjeplats i tabellen.

Skellefteå AIK – HV 71 (0-2, 1-0, 2-0)
0-1 (02.25) Oscar Sundh
0-2 (17.34) Mattias Tedenby (Erik Christensen, Adam Almquist)
1-2 (30.14) Johan Alm (Bud Holloway, Joakim Lindström)
2-2 (40.27) Pär Lindholm (Jimmie Ericsson, Bud Holloway)
3-2 (45.08) Adam Pettersson (Jesper Olofsson, Filip Berglund)
Skott: 28 – 38
Skott utanför: 9 – 13