Skellefteå vände och vann mot HV71

Skellefteå vann kvällens match mot HV71 då man först låg under med 0–2 men lyckades vända matchen till 3–2.

Matchen började med att gästerna tog ledningen då Skellefteås Marcus Pettersson la en riktig indianare som Oscar Sundh bröt och kunde sedan ge HV71 ledningen. Strax innan periodpaus ökade gästerna på sin ledning till 2–0 då Mattias Tedenby gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

Alm hittade äntligen nätet

I den andra perioden reducerade Skellefteå då hemvändaren Johan Alm gjorde sitt första mål i Skellefteå-tröjan för den här säsongen. Efter det fick Skellefteå lite momentum och jobbade hårt för en kvittering.

HV torskade matchen, trots fyra minuters powerplay

Skellefteå kvitterade till 2–2 bara 27 sekunder in i den tredje perioden då Fredrik Pettersson Wentzel tappade en puck bakom sig som Pär Lindholm snappade upp. Fem minuter senare tog även hemmalaget ledningen i powerplay genom Adam Pettersson. HV71 fick dock ett ytterligt läge att kvittera i slutet av matchen då Skellefteå fick två utvisningar på väldigt kort tid, men man lyckades inte överlista en storspelande Joni Ortio i Skellefteå-kassen. Skellefteå vann matchen och kliver med det om just HV71 i tabellen upp till en tredjeplats.

Skellefteå AIK – HV71 3–2 (0–2,1–0,2–0)
0–1 (02:25) Oscar Sundh
0–2 (17:34) Mattias Tedenby (Eric Christensen, Adam Almquist)
1–2 (30:14) Johan Alm (Bud Holloway, Joakim Lindström)
2–2 (40:27) Pär Lindholm (Jimmie Ericsson, Bud Holloway) spel fem mot fyra
3–2 (45:08) Adam Pettersson (Jesper Olofsson, Filip Berglund) spel fem mot fyra
Skott: 28–38
Utvisningar: SKE: 5×2 HV71: 5×2