Skellefteå tog fjärde raka segern

Ett starkt Skellefteå tog emot Karlskrona på sin hemmais under lördagen. Hemmalaget hade endast en 1-0-ledning med en period kvar trots flera farliga chanser. Johannes Jönsson, Karlskronas målvakt för kvällen, lyckades hålla kvar bortalaget i matchen tack vare flera kvalificerade räddningar. Det skulle visa sig inte räcka till slut, och Skellefteå höll undan och avgjorde med 2-0 i tom kasse.

Matchen började relativt händelselös med få chanser. Inget lag lyckades skapa några särskilda farligheter och målvakterna kunde med enkelhet avvärja puckarna som kom emot dem. Det dröjde ända tills 14 minuter var spelade innan första farligheten uppstod då Skellefteå fick ett powerplay. Efter endast sju sekunder satt pucken i Karlskronas mål efter ett distinkt avslut av Oscar Möller. Hemmalaget fick chansen i ett nytt powerplay sent i perioden, men det lyckades man inte förvalta.

Massivt spelövertag men inget mål

Skellefteå gick ut hårt i andra perioden och hade gång på gång chansen att trycka in 2-0, men Johannes Jönsson stod emot. Pressen fortsatte flera minuter i sträck och Karlskrona hade svårt att ta sig in i matchen igen. Det var ett under att 1-0 stod sig till periodens powerbreak då Skellefteå hade ofantligt många farliga lägen att öka på ledningen. Bortalaget hade målvakten Jönsson att tacka för att siffrorna inte drog iväg, för resterande del av perioden var man rejält tillbakapressade.

Slutperioden började jämnare än mellanakten, men Skellefteå hade spelet under kontroll från då domaren släppte pucken. Karlskrona lyckades aldrig ta sig in mot hemmalagets mål för att skapa något farligt, något som däremot Skellefteå lyckades bra med men utan att öka på ledningen. Matchen avslutades med ett vilt måljagande Karlskrona, men pucken ville inte in och det blev en fjärde raka seger för Skellefteå efter ett sent avgörande i öppet mål av Oscar Möller.

Skellefteå – Karlskrona 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
1-0 (14:12) Oscar Möller (Joakim Lindström, Sebastian Aho), spel fem mot fyra
2-0 (58:25) Oscar Möller, spel fem mot sex
Skott: 32-17 (9-6, 15-4, 8-7)
Skott utanför: 21-10
Tekningar: 35-18
Tacklingar: 11-14
Utvisningar: SKE: 0x2, KHK: 2×2