Skellefteå vände och vann – avgjorde med två sekunder kvar

Färjestad fick tillbaka en mängd av spelare till dagens drabbning. Efter en pigg inledning från hemmalaget är det ändå Skellefteå som vänder underläge och vinner.

Färjestad som under veckan varit otroligt sjukdomsdrabbat fick inför matchen mot Skellefteå ett par positiva besked. Ett helt gäng av viktiga nyckelspelare återvänder till laguppställningen. Det var även hemmalaget som kom ut på isen med störst energi och vilja. Efter det hårda jobbet kom också belöningen åtta minuter in i perioden för Färjestad. Då höll sig värmlänningen Marcus Nilsson framme och sköt 1-0 till hemmapublikens stora glädje.

Chanserna fattades inte

Färjestad och Skellefteå fortsatte att bjuda publiken på ett fortsatt högt tempo i den andra perioden. Chanserna fattades inte och gästerna höjde sig ett par snäpp från den första akten och tog över matchbilden. Men Stefan Steen i hemmakassen höll igen och spelade tätt längs mållinjen.

Tidigt i den sista perioden är Färjestad nära att utöka ledningen till 2-0 när Linus Persson får ett jätteläge. Men Skellefteås finske målvakt, Joni Ortio, hinner snabbt över med en sidledsförflyttning. I nästa skede är ett piggt hemmalag där igen, men även då spikar burväktaren igen. Skellefteå blir till slut det laget som får jubla först i den tredje perioden, trots en stark inledning av Färjestad. Sebastian Aho kommer in efter kanten och skjuter ett skott mot bortre stolpen till likaläge 1-1 inför de avgörande minuterna.

Med två sekunder kvar av sista perioden kommer till slut avgörandet. Efter att Färjestad varit nära 2-1 är det istället bortalaget som trycker in pucken på en kontring och Skellefteå får åka hem med tre poäng. Målet gjordes av Pär Lindholm.

Färjestad BK – Skellefteå AIK 1 – 0 (1-0, 0-0, 0-2)
1-0 (07.52) Marcus Nilsson (Utan assist)
1-1 (06.56) Sebastian Aho (Adam Pettersson, Henrik Hetta)
1-2 (19.58) Pär Lindholm (Joakim Lindström, Andrew Calof)