Sen vändning gav Örebro två poäng

Det stod oerhört viktiga poäng på spel när Örebro tog emot Djurgården under lördagseftermiddagen. Örebro drog det längsta strået och kunde via en sen vändning och seger i förlängningen plocka två poäng och låta Djurgården lämna Närke med en.

Djurgården fick en drömstart i den viktiga matchen borta mot Örebro och tog ledningen efter dryga minuten. Gustav Possler smög in framför mål och vinklade in sitt andra mål för säsongen, framspelad av Marcus Högström.
– Jag står helt fri där inne och får en fin pass. Lite flyt att den går in, men det ska man väl ha också, säger målskytten till C More i pausen.

Bortalaget släppte inte taktpinnen utan gick hårt för utökad ledning och satte bra tryck mot Axel Brage i Örebro-kassen. Han stod dock pall för trycket och såg till att siffrorna stod sig perioden ut.

Fortsatt bortadominans

Bortalaget tog med sig sitt spelövertag in till den andra perioden – efter sju minuter kom utökningen. Backen Emil Johansson fick pucken vid vänstra tekningscirkeln och hittade närmsta krysset från dålig vinkel.

Tvåmålsledningen saktade inte ner Djurgården som fortsatte trycka på. Likt i den första perioden var det endast storspel från Axel Brage som höll siffrorna nere – tillsammans med viss oskärpa från Djurgården.

Stark upphämtning

Den tredje perioden blev något jämnare. Ett Örebro i jakt på kvittering och ett Djurgården med ett mer defensivt tankesätt och vassa kontringar bjöd på en svängig period. Tom Wandell brände ett friläge i mitten av perioden, men med drygt sex minuter kvar skulle hemmalaget få lön för arbetet och reducerade genom Libor Hudacek.

Örebro fick luft under vingarna efter reduceringsmålet och skapade bra tryck i jakt på kvittering. Med utplockad målvakt och 25 sekunder kvar skulle den också komma när Martin Johansson utlöste ett kraftigt jubel i fullsatta Behrn Arena.

Vändningen fullbordad

Matchen fick avgöras via övertidsspel – och i dess sista minut kom avgörandet. Hemmalaget fullbordade vändningen när Joel Mustonen prickade in 3–2 i powerplay och såg till att två poäng fick stanna i Behrn Arena.

Örebro HK – Djurgårdens IF 3–2 OT (0–1, 0–1, 2–0, 1–0)
0–1 (01.20) Gustav Possler (Marcus Högström, Marcus Ljungh)
0–2 (27.07) Emil Johansson (Ville Varakas, Calle Ridderwall)
1–2 (55.53) Libor Hudacek (Marcus Weinstock)
2–2 (59.35) Martin Johansson (Libor Hudacek, Marcus Weinstock)
3–2 (64.28) Joel Mustonen (Bobo Petersson, Johan Wiklander), spel fyra mot tre
Skott: 26–35
Utvisningar ÖHK 2×6 DIF: 2×3