Segertåget fortsätter för Frölunda

I Lindab Arena var det toppen mot botten. Rögle tog emot Frölunda och det blev en jämn batalj. Frölunda drog det längsta ståret och vann matchen med periodsiffrorna 0-1,1-1,1-2.

Matchen inleddes starkt av hemmalaget som skapade chans efter chans. Frölunda spelade dock ett klassiskt bortaspel denna matchen och höll tätt de närmaste fem minuterna. Ju längre perioden gick, desto mer tog Frölunda över. Efter lite chansbyten var det Frölunda som skulle ta ledningen efter att Carl Grundström vann pucken bakom mål och trampade inför framför Rögle-målvakten Oscar Dansk och lade in pucken längs isen. Grundströms nionde mål den här säsongen.

– Jag får en fri väg in och kan lägga till den vid bortre stolpen. Jag försöker att ta mig till mål och pilla in den. Det är jätteroligt att göra mål och man får mer självförtroende, sade målskyttetn till C More i pausen.

I den andra perioden skulle Frölunda rycka ifrån efter att Sebastian Stålberg vridit och vänt bakom kassen innan han hittade in pucken fint till Mats Rosseli Olsen som tog emot och lyfte in 0-2 för bortalaget. Bara minuter senare reducerar Rögle efter en fin prestation av hemmalagets bästa spelare denna kvällen, Bryan Lerg som fått en bra passning från centern Filip Karlsson. Lerg trampade förbi backen och gjorde en dragning innan han fint lyfte upp pucken i nättaket bakom Frölunda-målvakten Dan Bakala. Frölunda kom i anfallsvåg efter anfallsvåg men Rögle-målvakten Oscar Dansk spelade bra.

– Vi skapar en hel del offensivt, men borde skjuta mer. VI har dock satt oss i en bra situation inför tredje. Jag har spelat min bästa hockey senaste tiden, men inte lyckats få in pucken så det var riktigt skönt att näta. Vi ska ha tålamod och utgå därifrån i tredje, sade Rögles målskytt Bryan Lerg till C More inför den tredje perioden.

I den tredje perioden skulle Frölunda utöka ytterliggare efter att ha bombaderat Rögle-målet. Simon Hjalmarsson gör 3-1 och gjorde där med sitt första mål på 12 matcher. 10 sekunder senare smällde det igen. Frölundas Carl Grundström, somr redan gjort mål under kvällen var framme igen. Ett skott som målvakten Oscar Dansk tappar in. Tungt för Rögle. Men man skulle komma tillbaka. 2-4 kom igenom Daniel Widing, som fortsätter att göra mål. Han tog tillvara på en retur framför Frölunda-buren efter att Kevin Marshall skjutit. Minuten senare var Fröunda nära att utöka när Casey Wellman träffade målramen. Det blev inga fler mål denna matchen och det fortsätter att gå tungt för Rögle som nu klistrat sig fast i botten.