Ryno sköt Färjestad till vinst

Stormötet Färjestad mot Djurgården var på förhand en av lördagens hetare matcher. Hemmalaget Färjestad kunde tillslut knyta ihop säcken och ta med sig två av tre poäng inför hemmapubliken.

Lördagseftermiddagen i Karlstad bjöd på riktigt klassiketmöte när Djurgården gästade Färjestad i kampen om tre poäng. Hemmalaget inledde matchen starkast och kunde redan efter knappa fem minuter trycka in 1-0 i powerplay genom Magnus Nygren som gjorde säsongens femte mål. Assisterade till målet gjorde Johan Ryno och Alexander Johansson. Den förstnämnde fick senare lämna matchen efter att fått en armbåde i huvudet.
Sju minuter senare ville dock Djurgården annat. 1-1 var ett faktum genom Daniel Brodin, som var utvisad vid Färjestads ledningsmål, på passning från Markus Ljungh.

Färjestad tog över perioden mer och mer, även om Djurgården skapade den hetaste målchansen. Matchen fortsatte med griniga inslag med flertalet utvisningar och en hetsigare situation mellan Andreas Jämtin och Ville Varakas, men nätrassel uteblev i den andra perioden.

Tredje perioden var aningen mindre känsloladdad än de tidigare, och även utvisningarna uteblev. Den hårda kampen mellan de båda storlagen resulterade dock inte i några mål och förlängning var att vänta.

Väl i förlängningen kunde tillslut Färjestad ta med sig två av tre poäng efter Johan Ryno och Joakim Nygård kom i ett två-mot-ett-läge och kunde sätta 2-1 bakom Mikael Tellqvist i Djurgårdsmålet.

Färjestad – Djurgården 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
1-0 (04:55) Magnus Nygren (Johan Ryno, Alexander Johansson), spel fem mot fyra
1-1 (12:10) Daniel Brodin (Markus Ljungh, David Bernhardt)
2-1 (63:20) Johan Ryno (Joakim Nygård)
Skott: 40-24 (11-7, 14-10, 13-5, 2-2)
Skott utanför: 16-10
Tackling: 17-14
Tekningar: 24-27