Rögle förlorade återigen – Växjö vände och vann

När Rögle tog emot Växjö under tisdagskvällen så tog man ledningen och segern var inom räckhåll. Men i den tredje perioden kunde Växjö vända och vinna efter att Pontus Netterberg stått för två mål under kvällen.

Den första perioden inleddes ovanligt piggt av hemmalaget och redan efter en och en halv minut hade man tagit ledningen I matchen efter att den tidigare Växjö-spelaren David Åslin hittat over med en passning till Sebastian Collberg som droppade tillbaka innan han själv fick tillbaka pucken och kunde hänga dit 1-0. Bara två minuter senare skulle man utöka ledningen och det gjorde man via Bryan Lerg som smällde dit 2-0 i powerplay. Men Växjö skulle reducera när forwarden Josh Hennesy kunde ta tillvara på ett misstag av Rögles backar. Men Rögle gav sig inte, strax innan periodens slut skulle Bryan Lerg få göra sitt andra mål för kvällen när han lurade Växjö-backen Eric Martinsson och kunde vispa upp pucken i Joacim Ericssons förstakryss.

I den andra perioden dröjde det inte lång tid innan Växjö skulle visa vilken bredd och klass man besitter. Pontus Netterberg kunde skicka in 3-2 från en dålig vinkel med en backhand, målet såg inte helt otagbart ut för Rögles målvakt Oscar Dansk. Växjö spelade betydligt batter i denna period och man var ytterst nära att kvittera när Liam Reddox prickade stolpen.

Den tredje perioden var Växjös period och man skulle vända och vinna matchen. Först efter att Pontus Netterberg gjort sitt andra mål för kvällen och med två minuter kvar av matchen kunde man ta ledningen och därmed Rögle åkte på sin tolfte raka förlust.

Rögle – Växjö 3-4 (3-1, 0-1, 0-2)
1-0 (01.33) Sebastian Collberg (David Åslin, Kevin Marshall)
2-0 (03.05) Bryan Lerg (Jack Connolly, Simon Ryfors)
2-1 (07.10) Josh Hennessy (Nick Bailen,Joacim Ericsson)
3-1 (16.41) Bryan Lerg (Felix Schütz)
3-2 (22.20) Pontus Netterberg (Philip Holm, Erik Josefsson)
3-3 (52.48) Pontus Netterberg (Erik Josefsson)
3-4 (58.40) Erik Josefsson (Calle Rosén, Liam Reddox)