Rögle tog tredje raka mot Färjestad

Rögle fortsätter vara ett spöke för Färjestad, som fick se sig besegrade av skåningarna med 4–5 på hemmaplan efter en svängig tillställning.

Bortalaget Rögle inledde bäst och pressade Färjestad till en början. När man blev lite för heta på gröten drog man dock på sig ett lagstraff för sex spelare på banan – och då passade hemmalaget på att ta ledningen. Milan Gulas hittade skyttekungen Johan Ryno med en passning genom slottet som kunde stänka in pucken bakom en bortspelad Anders Lindbäck. Målet blev periodens enda, trots att båda lagen hade fina lägen till nätkänning.

Snabb upphämtning

Nästa mål skulle komma direkt i upptakten av den andra perioden när Rögle fick chansen i powerplay. Det var dock Färjestad som gjorde målet, efter att Joakim Nygård brutit en passning, åkt sig fri och läckert droppat pucken till Linus Persson. I nästa powerplay skulle det dock smälla för Rögle när Edvin Hedberg hittade nätet bakom en skymd Stefan Stéen. Bara sekunderna därefter kom också kvitteringen när Kevin Marshall hittade rätt via styrning på två (!) färjestadspelare.

Målrik slutperiod

Färjestad fick inleda den tredje perioden i powerplay efter att Kevin Marshall hetsat mot färjestadklacken efter den andra perioden. Han åkte ut för osportsligt uppträdande. Efter drygt 15 sekunder åkte även Taylor Matson ut och Färjestad fick chansen i spel fem mot tre. Rögle redde ut stormen och kunde istället ta ledningen när Matson kom fri direkt efter att ha lämnat utvisningsbåset. Strax därefter skulle också gästerna utöka ledningen när Felix Schütz tog till vara på en retur efter att Bryan Lerg slängt iväg ett överraskande skott.

Målkavalkaden fortsatte när Färjestad reducerade efter ett nytt mål av Linus Persson, som innan matchen inte hade gjort mål på 13 raka matcher. Med fyra minuter kvar drog Rögle dock återigen ifrån till en tvåmålsledning genom Bryan Lerg. Färjestad reducerade på nytt genom Joel Eriksson Ek, men värmlänningarna kom aldrig ikapp. Rögle tog därmed sin tredje raka seger mot Färjestad för den här säsongen.

Färjestad BK – Rögle BK 4–5 (1–0, 1–2, 2–3)
1–0 (05.26) Johan Ryno (Milan Gulas, Magnus Nygren), spel fem mot fyra
2–0 (21.34) Linus Persson (Joakim Nygård), spel fyra mot fem
2–1 (27.25) Edwin Hedberg (Christoffer Liljewall, Simon Ryfors), spel fem mot fyra
2–2 (27.56) Kevin Marshall (David Åslin)
2–3 (42.26) Taylor Matson (Kevin Marshall)
2–4 (45.14) Felix Schütz (Bryan Lerg, Jack Connolly)
3–4 (47.09) Linus Persson (Sebastian Erixon, Oskar Steen)
3–5 (56.15) Bryan Lerg (Jack Connolly)
4–5 (58.46) Joel Eriksson Ek (Rasmus Asplund, Milan Gulas)
Skott: 25–35
Utvisningar Hemma 2×4 Borta: 2×4