Rögle säkrade SHL-kontraktet efter enorm dramatik

Rögle hade 3-0 i matcher mot Karlskoga och kunde under kvällen säkra SHL-spel även nästa säsong. För Karlskoga krävdes en seger för att hålla drömmen om SHL vid liv. Det var förutsättningarna inför kvällens match. Och det blev verkligen dramatiskt när matchen avgjordes i förlängningen

I alla tidigare matcher lagen emellan den här säsongen har Karlskoga öppnat bäst och spelat ut Rögle fullständigt under flera delar av de första perioderna. I den här matchen såg det annorlunda ut.

Rögle började bäst

Det var Rögle som började bäst den här matchen och Karlskoga som tidigare matcher har inlett så piggt verkade helt borta. Kanske var det nervositet som påverkade hemmalaget Karlskoga. Rögle vann nästan varje närkamp på isen och skapade också de farligaste chanserna inledningsvis. Därför kändes det också helt rättvist när Rögle tog ledningen efter 5.56. Det var den här matchseriens hetaste spelare Edwin Hedberg som gav sitt Rögle ledningen med sitt fjärde mål på fyra matcher.

Karlskoga vaknade till senare i perioden och kom in mer i spelet och skapade också farliga chanser. I slutet av perioden hände något annorlunda. Rögles målvakt Anders Lindbäck gick ut bakom sitt eget mål för att spela undan en puck när han blev stressad av Simon Mattsson. Mattsson gjorde det bra och fick tag på pucken. I ett desperat försök att stoppa Mattsson valde Lindbäck att trycka fast honom längst med sargen vilket resulterade i en utvisning på Lindbäck för holding. Bara nio sekunder senare fick Rögle ytterligare en utvisning när Alen Bibic åkte ut för fördröjning av spel. Detta gjorde att Karlskoga inledde den andra perioden med 1.46 i spel fem-mot-tre.

Ett powerplay som man skulle utnyttja efter bara 46 sekunder in i den andra perioden. Alexandre Lavoie sökte Victor Ejdsell med en passning som istället träffade Lindbäcks benskydd och gick in i mål. 1-1 tidigt i den andra perioden.

Ovan målskytt

Rögle skulle dock snabbt återta ledningen. När drygt tre minuter var spelat så fångade Rögles back Dominik Granak upp pucken vid blålinjen. Granak tog några skär in mot mitten innan han skickade iväg ett bra skott upp i krysset bakom en täckt Emil Kruse i Karlskogas mål.

I övrigt bjöd den andra perioden inte på något fint spel utan det handlade mest om mycket slarv. 1-2 stod sig perioden ut och Rögle gick in i den tredje perioden med en ledning som var nära att ge dem en fortsatt plats i SHL nästa säsong.

Drömstart på tredje perioden för Rögle

Den tredje perioden var inte många sekunder gammal innan Rögle fick en bra chans att utöka sin ledning men Kruse räddar skottet från Ludvig Rensfeldt. Men målet skulle komma för Rögle. David Åslin gör det bra när han åker runt Karlskogas mål innan han hittar Sebastian Collberg som med ett bra skott ger Rögle en 3-1 ledning.

Karlskoga skulle ta över mer och mer och visade att man inte ville att säsongen skulle ta slut idag. När åtta minuter återstod skulle också målet komma genom den stekheta Juliuz Persson som överlistar Lindbäck med ett riktigt bra skott.

Högdramatisk avslutning

Karlskoga tog ut målvakten med 3.34 kvar av matchen i ett försök till kvittering. Då kunde Rögle istället utöka sin ledning efter slarv. Daniel Sylwander fångade upp pucken och kunde skicka in 2-4 i öppen kasse. Då trodde nog de flesta (även Rögle såg det ut som) att Röglefostrade Daniel Sylwander hade avgjort matchen.

Men skam den som ger sig. 35 sekunder senare skulle reduceringen komma. Carl Perssons passning hittade fram till Simon Mattsson som kunde skicka in 3-4 när två minuter återstod av matchen.

Efter målet tryckte Karlskoga på som aldrig förr och det skulle också resultera i mål. För när bara 17 sekunder återstod av matchen kom kvitteringen. Victor Ejdsell hittade Theodor Lennström som höll Karlskogas SHL-dröm vid liv med sitt 4-4 mål. Och matchen gick till förlängning.

Karlskoga tog med sig sitt självförtroende från slutet av tredje perioden in i förlängningen. Det var hemmalaget som skapade bäst tryck inledningsvis och tryckte tillbaka Rögle som mest såg ut att stå och se på.Gästerna växte dock in i matchen mer och mer ju längre perioden led och man hade också första förlängningsperiodens bästa chans efter elva minuter när David Åslin fick pucken i anfallszon och rundade Kruse. Men Kruse lyckades dyka och göra en jätteräddning för att förlänga matchen.

Slutet av den period fyra bjöd på chanser åt båda hållen men perioden slutade mållös och matchen gick till en andra förlängningsperiod.

Tysken avgjorde lång match

I den femte perioden kom till slut avgörandet efter en lång match. Perioden bestod av slarv och dåligt spel innan spelgeniet Jack Connolly fick pucken bakom mål. Connolly hittade fram till tyska Felix Schütz framför mål som kunde skicka in målet som garanterade Rögle en plats i SHL även nästa säsong.

Hockeybladet.nu gratulerar Rögle BK till den säkrade SHL-platsen!

Karlskoga-Rögle 4-5 OT (0-1, 1-1, 3-2, 0-0, 0-1)
0-1 (05:56) Edwin Hedberg (Ludvig Rensfeldt)
1-1 PP (20:46) Alexandre Lavoie (Victor Ejdsell, Henrik Larsson)
1-2 (23:24) Dominik Granak
1-3 (40:49) Sebastian Collberg (David Åslin, Taylor Matson)
2-3 (52:00) Juliuz Persson (Carl Persson, Rasmus Bengtsson)
2-4 (57:34) Daniel Sylwander
3-4 (57:59) Simon Mattsson (Carl Persson, Juliuz Persson)
4-4 (59:43) Theodor Lennström (Victor Ejdsell, Henrik Larsson)