Rögle fortsätter att vinna – slog LHC på hemmaplan

Under tisdagskvällen tog formstarka Rögle emot ett annat formstarkt lag, nämligen Linköping. Det var också hemmalaget som skulle dra det längsta strået efter en mycket gedigen insats och bra målvaktsspel.

Hemmalaget skulle ta ledningen redan efter 06:39 när Bryan Lerg kunde skjuta in pucken i mål från blå. Man fortsatte att övertyga och drygt en minut senare i samma numerära överläge hittade David Åslin in till unge Simon Ryfors i slottet som drog till med ett skott som gick rätt upp i LHC-målvaktens Marcus Högbergs högra kryss. Perioden slutade 2-0 för hemmalaget.

Linköping kom tillbaka

I den andra perioden kom Linköping ut med bra intensitet och skapade flera heta chanser. Efter fem minuter in i perioden kom också reduceringen när Broc Little valde att gå köksvägen och hittade in pucken vid Anders Lindbäcks högra stolpe. Rögle skapade därefter flera heta chanser för att utöka ledningen, men Marcus Högberg stod i vägen. Fortsatt 2-1 och Rögles huvudtränare Anders Eldebrink förklarade vad man ska tänka på i den tredje perioden.
– Vi ska ligga på dem, vi kan inte backa av. Vi ska hålla långa anfall, och förstöra deras moment så de inte kan komma in i vår zon. Vi ska stänga matchen, sade Anders Eldebrink till CMore efter den andra perioden.

Matchen fick avgöras på straffar

Den tredje perioden inleddes med ett rafflande tempo från bortalaget och efter fem minuter skulle man kvittera när Kristian Näkyvä tog sin in i banan och skickade in pucken mot mål där den tidigare Rögle-spelaren Jakob Lilja stod placerad och kunde peta in pucken. Efter kvitteringen vaknade Rögle till och man skapade också en mycket het chans till att återta ledningen när Felix Schütz och Bryan Lerg kom två mot en men avslutet gick strax utanför. Med tre minuter kvar av matchen utvisades LHC-backen Kristian Näkyvä 2+2 för roughing samt olämpligt uppträdande, vilket gjorde att Rögle fick en chans att avgöra matchen men lyckades inte få in pucken i mål. Istället gick matchen till förlängning där bägge lagen blev mållösa. Matchen fick avgöras på straffar där Rögle tog det längsta strået när Sebastian Collberg kunde avgöra med en fin straff.
Rögle – Linköping (2-0, 0-1, 0-1, 0-0, 1-0)
1-0 (06.39) Bryan Lerg (Edwin Hedberg, Anders Lindbäck)
2-0 (07.44) Simon Ryfors (David Åslin, Jesper Williamsson)
2-1 (25.53) Broc Little (Ken-Andre Olimb, Mathis Olimb)
2-2 (45.41) Jakob Lilja (Kristian Näkyvä, Mathis Olimb)
3-2 (Straffar) Sebastian Collberg
Skott: 25-20
Utvisningar: RBK 5×2 LHC 9×2