Pogge stor matchhjälte när Rögle tog sin andra seger

Under torsdagskvällen tog Luleå emot jumbon Rögle hemma i Coop Arena. Det var gästerna som inledde starkast och man tog ledningen redan efter 30 sekunder, men Luleå skulle äta sig in i matchen.

Redan efter 30 sekunder hade gästerna tagit ledningen genom fjolårets skyttekung i Rögle, Bryan Lerg. Minuten senare var det kvitterat när Johan Harju hittade nätet. Det var hans tredje mål för säsongen. Med knappa två minuter kvar av den tredje perioden tog man också ledningen när Petter Emanuelsson fri med målvakten enkelt kunde sätta dit 2-1. Innan perioden var slut hade hemmalagets Andreas Falk fixat 3-1.

Rögle kom ikapp

Den andra perioden blev mållös. Noterbart var att gästernas Juhamatti Aaltonen utgick efter en tackling mot huvudet från Oscar Engsund. Det dröjde knappa minuten i den tredje perioden innan Rögle hade reducerat. Daniel Widing testade ett skott från kanten som letade sig in bakom Lassinantti i Luleåmålet. Rögle kvitterade efter tio minuters spel i den tredje perioden när Ted Brithén skickade in pucken mot mål där Luleåbacken Jonas Jalvanti stod felplacerad och styrde pucken in i eget mål. Matchen gick till förlängning där inget av lagen kunde avgöra trots flera heta chanser.

Pogge räddade extrapoängen

I straffläggningen var det Röglemålvakten Justin Pogge som visade ett storstilat målvaktsspel och till slut kunde Daniel Widing sätta den avgörande straffen bakom Joel Lassinanti. Därmed tog Rögle sin andra seger för säsongen och inkasserade enormt viktiga poäng i bottenkampen.