Poängkungen bakom Skellefteåvändning

Ikväll fullbordades säsongens första omgång i SHL när de fyra sista lagen spelade sina premiärmatcher. En av matcherna var mötet mellan Karlskrona och Skellefteå – där Skellefteå vände tack vare poängkungen.

Skellefteå var det klart spelförande laget i den första perioden, men det var Karlskrona som skulle gå till pausvila med ledningen. Målet kom när nyförvärvet från BIK Karlskoga, Carl Persson, drev på mål och tog tillvara på ett läckert inspel från Joseph Jonsson.

I den andra perioden var det hemmalaget som inledde starkast och gick hårt för att utöka ledningen. Man skapade flertalet bra chanser, utan att lyckas överlista Joni Ortio i skellefteåmålet.

Poängkungen vände

När pucken släpptes i den tredje perioden satte Skellefteå full fart direkt – och innan sju minuter var spelade var matchen vänd. Detta efter två mål av fjolårssäsongens poängkung Joakim Lindström, som hittade upp i först Johannes Jönssons högra och sedan även vänstra kryss.

Karlskrona gjorde ett tappert försök att kvittera i slutet med utplockad målvakt, men Skellefteå höll undan och vann matchen med 2–1.